Skraćeni naziv: KUD “Preporod” Dugo Selo
Sjedište: Dugo Selo, Josipa Zorića 23/a
Mario Mlinarek – predsjednik udruge

Krešimir Šantić- potpredsjednik udruge

 

Kratka biografija:

KUD „PREPOROD“ jedno je od najstarijih i najboljih amaterskih društava na području Republike Hrvatske. Osnovano je 1907. Godine te djeluje neprekidno do danas. KUD „PREPOROD“ je udruga koja okuplja građane u svrhu  očuvanja i razvitka  autohtone kulturne baštine, suvremenih ostvarenja s elementima izvorne narodne kulture i pojedinačnih ostvarenja ili radova u području kulture dugoselskog kraja, Republike Hrvatske i šire. KUD djeluje u sekcijama prema interesu i sklonostima članova: folklorna, instrumentalna, pjevačka, dramsko-literarna, likovna, lutkarska i dr., Izvodi svoje javne priredbe ili sudjeluje u drugim javnim priredbama i manifestacijama. KUD Preporod može se pohvaliti mnogobrojnim članstvom- preko 300 članova od čega gotovo 200ak čine dječje sekcije.

Voditelji dječjih sekcija su Maja Mlinarek, Matea Tumpa i Kristina Perković. Voditelj dječjeg tamburaškog sastava i tamburaškog orkestra je Mario Sorić. Voditelj folklornog ansambla i veterana je Stjepan Perko. Voditelj pjevanja svih sekcija je Ambrozije Puškarić. Voditelj limene glazbe je Marin Ferketin.

 

Uz mnogobrojne sekcije, nezaobilazne su i nagrade koje KUD osvaja u raznim kategorijama na smotrama. Možemo se pohvaliti prvim mjestom za najbolji koreografirani folkor, kao i prvim mjestom za najbolji tamburaški orkestar u RH.

Osim toga KUD Preporod često putuje na turneje i predstavlja svoj pjesme i plesove diljem naše planete. Stoga smo posjetili gotovo cijelu Europu (Portugal, Španjolsku, Francusku, Italiju, Mađarsku, Poljsku, Češku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju, Grčku..), a bili smo i na prekooceanskoj turneji u Mexicu.

 

Sve informacije o KUD-u možete pratiti na web stranici: http://kud-preporod.hr/

ili na facebook stranici KUD-a Preporod: https://www.facebook.com/kulturnoumjetnickodrustvo.preporod/

Skip to content