Zajedno protiv COVID-19: MachLAB printa i zaštitne vizire za djelatnike DZ-a Dugo Selo

Nakon jučerašnjeg teksta o dugoselskoj udruzi MachLAB koja sudjeluje u velikoj akciji izrade zaštitnih vizira na 3D printeru za medicinsko osoblje, pokrenutoj od Hrvatskog studentskog zbora na državnoj razini, danas stižu nove informacije. Kao što je rečeno, ovu je hvalevrijednu akciju za  naše heroje na prvoj crti obrane od koronavirusa, podržao i Grad Dugo Selo kupivši dio materijala za izradu vizira.

MachLAB printa i zaštitne vizire za djelatnike Doma zdravlja ispostava Dugo Selo, a o tim je primjercima bilo riječi na današnjem sastanku u dugoselskoj Gradskoj upravi. Predsjednik udruge Mateo Miličević tom je prigodom donirao 22 vizira, od ukupno 50 koliko se planira za medicinsko osoblje u dugoselskoj ispostavi DZ-a. „Ova je udruga od samog svog osnutka aktivna u našem gradu, s inovativnim i kreativnim idejama. Suradnja s njima je odlična. I ovaj put su se javili sami i obavijestili o svojoj aktivnosti. Grad će pomoći i dalje ako se ukaže potreba“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić. Do kraja sljedećeg tjedna članovi udruge planiraju napraviti još 200 komada s obzirom na trenutnu količinu materijala. Uz zagrebačke bolnice, dio vizira dat će se u Domove za starije i nemoćne na području Dugog Sela. Kako je kazao Miličević, udruga MachLAB planira biti na raspolaganju za daljnju proizvodnju ukoliko će biti potrebno.

 

Više u prethodnom tekstu https://www.dugoselska-kronika.hr/index.php/dugo-selo/8537-viziri-za-lijecnike-printaju-se-i-u-dugom-seluSkip to content