1,1 milijun kuna za organizaciju turističkih manifestacija

Zagrebačka županija raspisala je 1,1 milijun kuna vrijedan javni natječaj za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2017. godine. Pravo na potporu za manifestacije značajne za turističku ponudu Zagrebačke županije mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području.

Podnositelj zahtijeva može prijaviti i ostvariti potpore za najviše dvije manifestacije, a potpora može iznositi do 75 posto prihvatljivih troškova manifestacije za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Gradovi i općine mogu ostvariti od 50 do 100 posto iznosa vrijednosti projekta ovisno o indeksu razvojenosti jednice lokalne samouprave. Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100.000 kuna po pojedinom korisniku. Sredstva iz natječaja mogu biti namijenjena za sufinanciranje najma opreme, nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja, najma prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanih uz organizaciju, troškove smještaja, putne troškove, troškove promocije, usluge zaštitarske službe i druge troškove.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane potencijalne korisnike da svoje prijave s potrebnom natječajnom dokumentacijom dostave do 1. ožujka 2017. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72, P.P. 974, 10001 Zagreb s naznakom „Prijava za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije“ ili osobno u Pisarnicu na istoj adresi na 6. katu. Tekst natječaja i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr), a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/ 6009-425, telefax: 6009-488 ili e-mailom na uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Inače, Zagrebačka županija je tijekom 2016. zabilježila 131.641 turistička noćenja, što je za 36 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine, a porastao je i broj dolazaka za 26 posto i to s 59.500 na 75.023. Osim blizine Zagreba, bogate eno-gastronomske ponude i prirodnih ljepota, na ovaj sjajan porast broja turističkih dolazaka i noćenja svakako su utjecale i mnogobrojne manifestacije koje privlače sve veći broj posjetitelja u područje „zelenog zagrebačkog prstena“, a koje se spomenutim potporama žele dodatno unaprijediti.Skip to content