14. SUSRETI LIKOVNIH UMJETNIKA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

vodaSlikari i kipari iz županijskih gradova okupit će se u subotu 27. rujna ove godine otvorenoj likovnoj radionici kakvu Pučko otvoreno učilište Dugo Selo organizira 14. puta zaredom. Tijekom otvorene radionice, koja će se održati pored jezera kod dugoselske Ciglane, očekuje se nastanak zajedničkog mozaičkog djela od više elemenata. Svaki će sudionik izraditi dio tog zajedničkog rada na koji će osebujnim izričajem prenijeti svoje viđenje vodene površine. Nastali dijelovi s motivom vode, koji će biti izvedeni u keramici, nakon procesa pečenja i dorade bit će objedinjeni u zajednički rad.

No to je tek prvi dio ovogodišnjih likovnih susreta. Pored zajedničkog rada umjetnici će inspirirani vodom u prirodi stvarati i samostalno djelo, sliku, reljef ili skulpturu u proizvoljnoj tehnici. Njihova djela, s osebujnim umjetničkim prikazima ove teme ostat će u fundusu Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Izložba svih radova bit će postavljena u prostoru Srednje škole Dugo Selo 5. studenog ove godine prigodom obilježavanja Dana grada.

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo organizira susrete likovnih umjetnika, izlaže njihove radove i stvara fundus umjetničkih djela uz potporu Grada Dugog Sela i Zagrebačke županije.Skip to content