16. Fišijada i političko pecanje: DOMAĆI KUHARI SVE BOLJI

Promjenjivo vrijeme u subotu 17. rujna nije bitno utjecalo na natjecatelje u kuhanju fiša i ribiče koji su se okupili na jezerima na Ciglani na 16. po redu Političkom pecanju i fišijadi, međutim utjecalo je na broj posjetitelja ovih manifestacija što je šteta jer su uz fiš majstore sa strane, koji su i ove godine odnijeli glavnu nagradu, i domaćini su pokazali da su svladali ovu kulinarsku vještinu. Izuzetaka je, naravno, bilo pa bi stručno povjerenstvo za odabir najboljeg fiš paprikaša, sljedeće godine nekolicini početnika, trebalo uručiti i kuharice, ili bar recepte sa sastojcima koji se stavljaju u ovu, za mnoge nezamjenjivu, gastronomsku deliciju.

Na fišijadi je sudjelovalo 18 ekipa, a prvo mjesto osvojila je već renomirana ekipa iz Garešnice. Drugo mjesto pripalo je domaćinima iz ŠRD-a Dugo Selo, a treće ekipi HVIDR-e Ivanić Grad. Većina preostalih bila je blizu odličja, s izuzetkom nekolicine spomenutih.

Iako nisu baš dobro prošli na izborima, pokazalo se da članovi nedavno osnovane stranke HSS Stjepan Radić, ipak imaju sreću u ribolovu udicom na plovak te su premoćno osvojili prvu nagradu, drugi je bio HNS, a treći HSS.

Manifestaciju je organiziralo Športsko ribolovno društvo Dugo Selo, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice i Grada Dugog Sela.Skip to content