23. Sportske igre mladih u Dugom Selu: Kvalifikacijski turnir Coca-Cola Cup u malom nogometu

U sklopu 23. sportskih igara mladih, u Dugom Selu danas se održava kvalifikacijski turnir Coca-Cola cup u Zagrebačkoj županiji u malom nogometu i to za područje Dugog Sela i Ivanić Grada. Utakmice se održavaju kod Gradske sportske dvorane, na igralištu s umjetnom travom. Natječe se u dvije kategorije, u 2006. godište i mlađi je šest ekipa te pet u ’99. godište i mlađi, kazao je Boris Konjević, koordinator Zagrebačke županije Sportskih igara mladih za mali nogomet. Finale će se igrati u Velikoj Gorici u prvoj polovici lipnja, a prvaci županije idu dalje u Split na državno prvenstvo.

Sportske igre mladih započele su 1996. Godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Splitu. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemalje. Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju “Živimo život bez droge, jer droga oduzima život”.

Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.Skip to content