5th Village party by Moto klub Dugo Selo: Dvodnevna bajkerska fešta na Martin Bregu

Nakon njihove rođendanske fešte u ožujku, članice i članovi Moto kluba Dugo Selo proteklog vikenda organizirali su na Martin Bregu, podno staromartinske crkve, svoj 5. po redu Village party okupivši 400-tinjak bajkera i bajkerica iz više od 80 klubova iz Hrvatske te susjednih zemalja BiH, Slovenije, Srbije, ali i Austrije, Njemačke… Svima njima tijekom dvodnevnog party-a pridružili su se i građani u potrazi za dobrim provodom, rock nastupima, čak 5 bandova, te povoljnom cugom i klopom. Nastupili su tako TANTRA iz Varaždina, BLOCKBUSTER band iz Bjelovara, ROCK THERAPY, WANTED 5 i PROBLEM CHILD.

Iako je petak bio nešto manje posjećeniji, u subotu se sve nadoknadilo. U suradnji s Vinogradarsko-vinarskom udrugom „Terra sancti Martini“ Dugo Selo organizirana je posjeta gradskoj kleti i vinogradu, uz degustaciju ponajboljih vina, a o samoj udruzi, članovima, kao i o tradiciji našeg vinogradarskog i vinarskog kraja bajkere je uputio predsjednik Udruge Boris Mahač. Motoristi su se nakon toga uputili na defile koji se protegao od Martin Brega do Rugvice gdje ih je dočekala još jedna dobrodošlica u Caffe baru „Ksena“. Po povratku na Martin Breg za sve je bio organiziran vrhunski grah – copyright by Micko, a 120 litara graha planulo je u trenu. No, za one koji su trebali „pojačanje“ bila je omogućena i ugostiteljska ponuda „Pitstop“ iz Dugog Sela u vidu ćevapa, pljeskavica, a primijećen i odojak na ražnju, koji je isto tako vrlo brzo nestao iz vida… Zabavni sadržaji koji su uslijedili u večernjim satima mnoge su držali budnima dugo u noć, no tko god je htio prenoćiti organizatori su omogućili kampiranje u blizini.

S obzirom da se bajkerska fešta održala na najljepšoj gradskoj lokaciji, u blizini stare martinske crkve – spomenika nulte kategorije, organizatori su se osobito potrudili da se baština dugoselskog kraja ni na koji način ne ugrozi, zabranivši pristup vozilima u blizini crkve. Čelništvo Moto kluba Dugo Selo izražava na kraju zadovoljstvo cjelokupnom organizacijom, a posebice odazivom motorista koji su došli i više nego očekivanom broju, uz najavu kako nastavak slijedi i sljedeće godine. Još jednom su podsjetili kako se radi o novom terminu moto proslave koja se više neće održavati u listopadu (tzv. winter party), kao proteklih godina, već u ovom terminu, što ih osobito veseli jer tada je moto sezona u punom jeku, a vremenske prilike još uvijek su ljetne.  „Kako stvari stoje, ovo je dobar početak tradicije koji ćemo još poboljšat i nadam se uvesti nove sadržaje u ovu manifestaciju, pozvati druge udruge i izlagače da nam se priključe u suorganizaciji“, poručio je tajnik Ivan Hrelja.Skip to content