Akcija „Poštujte naše znakove“ u Dugom Selu: Oprez za sigurnost u prometu

Više od 70 posto provjerenih vozača  zavrijedilo je pohvale za poštivanje prometnih propisa i znakova, dok je desetak vozača upozoreno radi propusta u vožnji. To je rezultat današnje akcije „Poštujte naše znakove“  koja je provedena  na  zapadnom dijelu glave prometnice –  Zagrebačke ulice u naselju Kopčevec.  Djelatnici Policijske postaje Dugo Selo i učenici – članovi „Školske prometne jedinice „ iz Osnovne škole Ivan Benković provodili su akciju 27. rujna  od 9 do 12 sati. Oni su provjerili  36 vozača od kojih je 26 pohvaljeno za poštivanje propisa o ograničenju brzine i korištenju pojasa.
Cilj akcije, koja se provodi početkom svake školske godine, jest upozorenje vozačima na pješake, posebice učenike, koji se kreću prometnicama na putu do škole i obratno. Djelatnici policije već su održali predavanja učenicima prvih razreda o poštivanju prometnih pravila. A za sve vozače stalno je na snazi upozorenje na oprez  i dosljedno poštivanje prometnih znakova. Stoga su tijekom ove akcije dobili  „Bonton za vozače“ i druge materijale s uputama i upozorenjima za sigurnost u prometu.
Dugoselski gradonačelnik Nenad Panian pridružio se ovoj akciji značajnoj za sigurnost učenika na prometnicama, a akciju je pratio i pročelnik za društvene djelatnosti Veljko Bertak. Oni su dali potporu učenicima – članovima školske prometne jedinice, jer je u prometu najvažnija sigurnost djece.

NKSkip to content