Book crossing i u Dugom Selu – dođite na Večer knjige 25. svibnja u Starim krovovima

večer knjigaDugo Selo se uključuje u akciju „Razmjena knjiga“ po uzoru na međunarodni Book crossing, a u suradnji s Alis Marić, osnivačicom bloga Čitaj Knjigu. Cilj je popularizirati i promovirati čitanje te osigurati dostupnost knjiga u vremenu digitalnog svijeta i vidljivog pada interesa za knjigu i čitanje općenito. Ideja je da se na policama slobodno i besplatno razmjenjuju knjige – posudite knjigu za čitanje i ostavite onu koju ste već pročitali ili vam više ne treba. Tim povodom 25. svibnja u dugoselskom najstarijem ugostiteljskom objektu „Stari krovovi“, Kolodvorska 40, s početkom u 19,00 sati organizirati će se VEČER KNJIGE U DUGOM SELU.
Okupit će se čitatelji i ljubitelji knjiga, a promovirat će se čitanje i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, kako proširiti maštu i pismenost, poticati znanje. Pričat će se i o knjigama u Dugom Selu, o dugoselskim izdanjima, piscima i navikama čitanja kod djece i odraslih.
Gošća Večeri knjige je Alis Marić, autorica bloga i facebook stranice Čitaj knjigu koja sad već broji preko 130 tisuća pratitelja. Zajedno s moderatorom večeri Brunom Šantekom, dugoselskim piscem Alis će predstaviti i nekoliko hit izdanja koji će se naći kao pokloni u nagradnoj igri za posjetitelje.

„Ako ti se sviđam,
Čitaj me uz kavu Il’ u park ponesi
I legni na travu.
Uživaj u meni,
Samo vodi brigu
Da i drugi netko
Voli čitat knjigu.
Pa me poslije vrati,
Na policu stavi.
Možda još poneku
Da mi društvo pravi“

Dobro došli!Skip to content