Božić dolazi…

Tko je sinoć prošetao glavnom gradskom ulicom mogao je primijetiti da je i naš grad spreman za prvu adventsku nedjelju. Svjetleće dekoracije na stupovima javne rasvjete kroz Zorićevu i Zagrebačku ulicu, lampice kroz Kolodvorsku ulicu i dio Predavčeve ulice, ukrašen okoliš i drveće ispred zgradske gradske uprave nagovješćuju da se bližimo novim božićnim blagdanima, a danas je u samom centru grada, uz dugoselsku „vuru“ postavljen i bor. Radi se o smreki visokoj gotovo 10 metara koju je ove godine donirao par Ljerka Čačković i Josip Kulaš. Prekrasana i bogata smreka sutra će biti ukrašena dekoracijama, a kako nam je najavila stručna suradnica gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje Jadranka Robić tijekom sutrašnjeg dana ekipe obrta Vuković će još ukrasiti kandelabere u Perivoju grofa Drašković, pročelje zgrade bivšeg Doma HV-a gdje će u predvorju biti postavljene i jaslice, a oko vure u centru bit će instalirana konstrukcija za adventski vijenac. Prva svijeća bit će zapaljena u petak, 28. studenoga, u 10:00 sati, a zajedno će je uapliti djeca Dječjeg vrtića Dugo Selo i gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić.

Adventsko – božićno ukrašavanje očekuje se i kod Sportskog centra Dugo Selo gdje će ove godine, uz najljepše godišnje doba, po prvi puta biti postavljeno i klizalište! Kako nam je najavio ravnatelj Sportskog centra Dugo Selo Miroslav Škrlec klizalište će biti otvoreno do 6. prosinca do 20. siječnja, a biti će postavljeno na vanjskom ogranđenom nogometnom igralištu. „Željeli smo omogućiti našim građanima, posebice našim najmlđima još jedan novi gradski sadržaj kako bi mogli aktivno provesti božićne i zimske praznike“, poručio je Škrelc. Klizalište dimenzija 30 x 12,5 metara biti će otvoreno svaki dan. U jutarnjim satima  posjetiteljima će biti omogućene škole klizanja, a u podnevnim i večernjim satima biti će slobodni termini uz glazbenu pratnju. Petkom i subotom u večernjims atima planirane su tematske – disko večeri, a uz klizalište svima će biti omogućena ugositeljska ponuda – uz kuhano vino, kobasice. Ukoliko nemate klizaljke, organizatori su se pobrinuli i za posudbu, a planirano je oko 150 pari klizaljki.

Za predbožićnu anđeosku atmosferu u našem gradu pobrinut će se Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, u suradnji s TZG i pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela – organizacijom 3. “Anđelek festa”, božićnog sajma čiji su lajtmotivi anđeli. Trodnevna manifestacija održat će se 12., 13. i 14. prosinca u prostoru Kulturnog centra (bivši Dom HV-a) u Zagrebačkoj 35. Anđelek fest je izložbeno – prodajnog te humanitarnog karaktera, a na jednom će mjestu izlagače koji u svojoj ponudi imaju anđele kao i umjetnike kojima su anđeli stalna inspiracija. Lanjskih godina posjetitelji su tako mogli vidjeti radove slikarice Edita Glavurtić, Tajane Žunić Marković, Olene Sokolovske… Osim anđela, posjetitelje očekuju i drugi prigodni božićni, unikatni ukrasni predmeti, prikladni za poklone i trajnu uspomenu. Anđelek fest popratit će bogat program vezan uz anđele – besplatne kreativne radionice za djecu, glazbeno-scenski program, izložba likovnih i literarnih radova djece iz osnovnih škola s ovog područja te ugostiteljska ponuda. U sklopu Sajma – Anđelek festa odvijat će se i humanitarna akcija Anđeoska škrinjica. Stoga svakako svratite 12., 13. i 14. prosinca do Dugog Sela, ulaz na Anđelek fest je besplatan, očekuje vas dobra zabava i anđeoska pozitivna energija.Skip to content