Božićna izložba slika – umjetnost i humanost na djelu

U Gradskoj knjižnici Dugo Selo otvorena je izložba djela članova Likovne udruge Dugo Selo, sudionika likovne kolonije u Centru Stančić. Upravo su te slike izložene u ovo predblagdansko vrijeme i ponuđene kupcima, a prihod od prodaje namijenjen je za potrebe korisnika Centra.
Suradnja Likovne udruge i Centra Stančić duga je 15 godina tijekom kojih su nastajale brojne slike, razvilo se prijateljstvo umjetnika i korisnika. U toj suradnji umjetnost i humanost stapali su se u zajedničko dobro .
Izložbu je postavilo 18 autora – članova Udruge, koje je predstavio predsjednik Ivo Ostojić ukazavši na različitost tema ali na jedinstveni cilj humanog karaktera.
O uzajamnom prijateljstvu i suradnji govorila je ravnateljica Centra Sanjica Grbavac, zahvalivši umjetnicima na slikama. Gradska vijećnica i ravnateljica Osnovne škole Josip Zorić Mara Mamuza otvorila je izložbu prisjećajući se svog prvog zaposlenja upravo u Centru Stančić.
Otvorenje izložbe uljepšao je korisnik centra Stjepan Vidović svojim glazbenim nastupom i poruku iz istoimene skladbe „Vjeruj u ljubav“.
Svi oni u ovo dolazeće vrijeme darivanja pozivani na kupnju slika u ime humanosti i potpore korisnicima Centra. Izložbu je moguće razgledati u radno vrijeme Knjižnice, od 8 do 19 sati do 8. prosinca.Skip to content