Božićnim humanitarnim sajmom i koncertom Zorići proslavili završetak 2015. godine

I ova kalendarska godina u Osnovnoj školi Josipa Zorića zaključena je već tradicionalnim humanitarnim božićnim sajmom ručnih i unikatnih radova učenika i djelatnika te prigodnim Božićnim koncertom u kojem su sudjelovali gotovo svi učenici, profesori i djelatnici Škole.
U koncertnom programu prigodnih, popularnih i tradicionalnih, domaćih i stranih božićnih napjeva nastupili su učenici od 2. do 8. razreda. Na samom početku Zbor učitelja pod vodstvom Helene Strinavić izveo je božićne pjesme u pratnji učenika na violinama i gitarama. Plesnu točku „Zvončići“ voditeljice Lidije Relić izveli su polaznici Plesne skupine 2. razreda. Uslijedili su recitali engleskih božićnih pjesama Mladih Engleza 3. razreda voditeljice Antonije Kolaković, dok su Mali Nijemci pod vodstvom Silvane Piljić izveli tradicionalne božićne pjesme na njemačkom jeziku. Hrvatske tradicionalne i popularne božićne pjesme izveli su učenici 3. d razreda, voditeljice Marijana Tečić, te Pjevačka skupina 4. razreda voditeljice Marine Perković. Učenice Gabrijela Jezerčić i Paola Prgomet pod vodstvom Marijane Klankar izvele su recital Hrvatski Božić, Josipa Prudeusa. Dramsku igru učiteljice Marijane Balšić „Zahvalna“ izvele su učenice 6. d razreda Ema Tomšić i Tomislava Gavranović. Svoj nastup literarnih i recitatorskih izvedbi imali su još učenici 6. a razreda Petra Agatić, Ivana Debeljak i Franjo Sedlić voditeljice Ive Aljinović, te učenici 7. e razreda Mateo Topolko i Katarina Erica Žlabravec, učenici 6. e razreda Ivan Duković, Ana Filipović i Ana Kovačić kao i Magdalena Perković iz 8. c razreda voditeljice Dragane Radovan. Nakon plesne točke na pjesmu Mariah Carey u izvođenju učenica 5. i 7. razreda voditeljice Dijane Mihelčić Galović uslijedio je poseban autorski mjuzikl učenika 5. a razreda voditeljice Tene Čačić i Helene Strinavić bio je „šlag na kraju“. Okupljenim gostima, roditeljima i svim sudionicima na kraju se obratila ravnateljica Škole Mara Mamuza istaknuvši kako iza svega predstavljenog stoji zajednički rad učitelja i učenika, uputivši svima čestitke uz božićne i novogodišnje blagdane.
U predvorju Škole za to vrijeme održavao se humanitarni Božićni sajam, a sav sav prihod prikupljen prodajom proizvoda namijenjen je školskom Fondu za djecu u potrebi. Svi zainteresirani mogli su kupiti ručne radove učenika i djelatnika koji su ih izradili u izvannastavnih aktivnostima, kao što su keramičari, malih knjižničari, povijesno -zavičajna skupina, mladih tehničari, a učiteljica Marina Perković organizirala je i radionicu izrade ukrasa i s roditeljima. Svi zainteresirani kupci na Sajmu tako su mogli kupiti dekorativne uporabne predmete ili ukrase za bor, adventske vjenčiće od bršljana, unikatne čestitke, keramičke broševe, zanimljivi nakit od recikliranog materijala, domaći pekmez ili pladnjeve i podmetače – sve po pristupačnim cijenama i sve za humanitarne svrhe.Skip to content