BRAČUNOV POMOĆNIK RAJKO VIDOVIĆ PREUZEO KLUPU DUGOG SELA

Početak sezone u 3. HNL Zapad je pred vratima. NK Dugo Selo završilo je sezonu na trećoj poziciji sa samo bodom zaostatka iza HNK Rijeke II.

U novu sezonu Dugoselci ulaze s nekoliko promjena. Prva vijest je odlazak Milivoja Bračuna s pozicije glavnog trenera. Bračun je u mladosti igrao za GNK Dinamo Zagreb, Crvenu Zvezdu i španjolski Elche CF, a stvorio je i zavidnu trenersku karijeru – vodeći mlađu Dinamovu ekipu te brojne seniorke momčadi. Nakon što je doveo Dugo Selo do trećeg mjesta, dobio je poziv od HNS-a koji se ne odbija. Bračunu je ponuđeno vodstvo mlade hrvatske reprezentacije (U-15). Njegovim odlaskom Dugo Selo je ostalo bez klasnog trenera, ali isto tako nije moralo dugo i daleko tražiti novog. Klupu nogometnog kluba iz Dugog Sela preuzeo je Bračunov pomoćnik Rajko Vidović – bivši igrač velikih hrvatskih klubova, koji je iz vrha napada puno puta zatresao mreže protivnika. Sada već bivši trener Bračun i pomoćnik Vidović radili su zajedno godinu i pol dana. U tom periodu Vidović je sigurno naučio puno toga od veterana nogometa – Milivoja Bračuna. Vidovićev instikt za gol sigurno će prenijeti na svoje igrače, ukombinirano sa igračkim iskustvom te znanjem dobivenim od svog prethodnika.

Druga promjena je odlazak prvog vratara, Stipe Nevistića u Lučko koji je završio na edvetoj poziciji prošle sezone u 2. HNL. Uz vratara klub je napustio i napadač Juraj Nemanić – koji je u prošloj sezoni bio drugi najbolji strijelac Dugog Sela, a sreću će potražiti u NK Dugopolju. Iako su klub napustila dva standardna igrača u prvih jedanaest, Dugoselci će redove pojačati brojnim mladim nadama. Iz Hrvatskog dragovoljca pristižu A. Barišić i S. Knez. Redove Dugog Sela još će pojačati M. Ivić (Ivanja Reka), S. Bajrić (Dugopolje), R. Ađić (HAŠK), Karačić (Trnje) te Žulj (Lučko).

Novi trener imat će pune ruke posla u novoj sezoni. Odlazak dvojice iz prve postave može predstavljati problem, no opet tu su sedmorica novih i mladih nada, željnih dokazivanja i igre. Kako će Vidović organizirati novo i pomlađeno Dugo Selo te hoće li ponoviti i premašiti prošlogodišnji uspjeh, saznat ćemo kada se lopta zakotrlja na početku nove sezone.

Denis RemenarSkip to content