Branimir Ćaran, Ivan Pranjić i Paula Josipović – ovogodišnji županijski stipendisti iz Dugog Sela

Na današnjem svečanom potpisivanju Ugovora o stipendiranju Zagrebačke županije za školsku godinu 2015./2016. organiziranom u hotelu „International“ prisustvovalo je i troje dugoselskih srednjoškolaca i studenata koji su na ovogodišnjem natječaju izabrani za županijske stipendiste. Radi se o učeniku Srednje škole Dugo Selo Branimiru Ćaranu, o čijem smo robotičkom uspjehu u svijetu i Europi imali prilike pisati u Dugoselskoj kronici. Podsjećamo, Branimir je dvostruki dobitnik srebrne medalju s timom na Svjetskom natjecanju robotičara te je ovogodišnji dvostruki Oskarovac znanja. A uz izvrsni školski uspjeh, njegovi rezultati donijeli su mu županijsku stipendiju, u kategoriji izvrsnosti. U kategoriji učenika deficitarnih zanimanja stipendiju je osvojio dugoselski srednjoškolac, Ivan Pranjić, također iz Srednje škole Dugo Selo, dok je u kategoriji studenta stipendiju dobila Paula Josipović, studentica Učiteljskog fakulteta.
Na današnjoj svečanosti u Zagrebu ugovore je poptisalo 50 novih stipendista. Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobilo je 30 učenika, dok je 20 studenata dobilo stipendije u iznosu od 1.000 kuna. Osim godišnjih stipendija, Zagrebačka županija je ove godine dodijelila i 43 jednokratne stipendije, koje za 13 učenika iznose 2.000 kuna, a za 30 studenata 3.100 kuna. Stipendiju nastavlja primati i 63 učenika te 68 studenata koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja, što znači da će stipendiju Zagrebačke županije primati sveukupno 181 stipendist. Za tu svrhu Zagrebačka će županija izdvojiti 2.350.000 kuna.
Od 30 ovogodišnjih stipendija za učenike dodijeljeno je, prema kriteriju izvrsnosti 10 stipendija, a od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 20 stipendija, od čega 4 stipendije za deficitarna zanimanja kao što su autolimar, bravar, konobar, fasader, mesar, staklar, tokar, zidar, itd.
Od 20 stipendija za studente, 10 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 stipendije za zanimanje glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 10 stipendija.Skip to content