Broj novooboljelih se i dalje povećava na području grada Dugog Sela

Najnovije epidemiološko stanje na području grada Dugog Sela za protekli tjedan iznio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikola Tominac:

“U proteklom tjednu zabilježen je prosječni dnevni porast novooboljelih oko 20 osoba, a to je približno isto kao i tjedan prije kada smo imali dnevni prosjek od 22 novooboljela. Nažalost, povećan je broj osoba na respiratoru te i ima i umrlih. U posljednja četiri tjedna na području Republike Hrvatske broj osoba na bolničkom liječenju povećao se sa 750 na 2.000, a na respiratoru sa 90 na 250. Zbog toga dolazi do velikog opterećenja bolničkog sustava ali i blokade značajnog dijela gospodarstva što negativno utječe na vitalno funkcioniranje svih državnih sustava. Dnevni broj umrlih dosegao je 60 što je iznimno visok prosječan broj u odnosu na zapadne države EU!

Zabrinjava podatak da trenutno obolijevaju osobe svih uzrasta ali najviše mlađi, poglavito učenici. S teškim posljedicama najviše stradavaju starija necijepljena godišta ali i kod mlađih se taj broj povećava. I nadalje je najveća pojava zaraze na nekontroliranim obiteljskim okupljanjima, svadbama i zabavama na kojima se ne poštuju zaštitne mjere. Apeliramo na naše sugrađane da poštuju propisane mjere zaštite!!! Neka ne idu na neorganizirana okupljanja s većim brojem sudionika bez kontrole nadzora, nenošenja maski, nepoznate osobne zaštite prisutnih i slično. Jedino na taj način možemo pomoći sebi, spriječiti kolaps zdravstvenog i gospodarskog sustava te zaštiti svoje najbliže. Molimo vas da držite propisani razmak, nosite maske, prozračujte prostore boravka, provodite dezinfekciju i cijepite se !”

Cijepljenje protiv COVID-19 obavlja se u Domu zdravlja – Dugo Selo D.Domjanića 12a – trenutno BEZ NARUČIVANJA i to:

UTORKOM : 14:00-18:00

ČETVRTKOM : 09:00-13:00 sati

  1. 11. 2021. – CIJEPLJENJE – 09:00 – 13:00

Molimo građane da , zbog povremenih gužvi na cijepnom punktu, budu strpljivi i imaju razumijevanja prema zdravstvenim djelatnicima koji tamo rade u vrlo teškim i stresnim uvjetima i na izmaku snaga. Pomognimo im svojim primjerenim ponašanjem – oni nam čuvaju zdravlje u ovom zahtjevnom vremenu .

Uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.

BAT ( BRZI ANTIGENSKI TEST ) :

NA ISTOJ LOKACIJI – Dom zdravlja – Dugo Selo, Dragutina Domjanića 12 a, prema prethodnom dogovoru, možete učiniti i BAT ( brzi antigenski test ) , uz plaćanje   – naručivanje na tel. 2785-588 od 8 -12:00

Informacije vezane za cijepljenje utorkom i četvrkom na isti tel – 2785-588 od 8-12 h – molimo za strpljivost zbog stalnih poziva.

 

Testiranje na COVID-19

moguće je obaviti uz liječničku uputnicu i uz plaćanje u Dugom Selu, uz prethodno dogovoren termin na cijepnom punktu Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Dugom Selu, Ulica Đure Dubenika 2, parkiralište kod sportske dvorane. Brisevi se uzimaju od ponedjeljka do subote od 8:00 do 10:00 sati, uz prethodno dogovoren termin preko on-line platforme https://prijava.zzjz-zz.hr/ ili na broj telefona 01/2883137.

Svi oni koji žele obaviti testiranje na osobni zahtjev uz plaćanje, mogu to napraviti na istoj lokaciji kod sportske dvorane. Brisevi se uzimaju od ponedjeljka do subote od 8:00 do 10:00 sati, uz prethodno dogovoren termin preko on-line platforme https://prijava.zzjz-zz.hr/ ili na broj 01/2883137.

Apeliramo na naše sugrađane da se cijepe zbog naglog porasta broja novozaraženih na našem području !Skip to content