BRONCA ZLATNOG SJAJA ZA RUKOMETAŠICE

Rukometašice ŽRK Dugo Selo ’55 ispisale su klupsku povijest  ulaskom  na Final Four Kupa Hrvatske što je održano u Umagu od 11. do 13. svibnja 2017. godine.

Kao što smo najavljivali, utakmice na Final Fouru donose posebnu draž i veliki izazov. Upravo u polufinalnoj utakmici protiv Trešnjevke gdje su naše rukometašice ušle maksimalno motivirane da izbore finale , na kraju  su „izgorjele“ u toj velikoj želji. U vidljivom grču odigrale su svoje prvo polufinale i unatoč velikoj borbenosti izgubile tu utakmicu .Uz četiri promašena sedmerca i nekoliko propuštenih prilika za izjednačenje morale su priznati poraz.

Da sa svoje prve završnice Kupa Hrvatske žele otići sa medaljom, naše rukometašice to su pokazale u utakmici za 3.mjesto gdje su iskazale veliku želju i karakter te nakon poraza uspjele pronaći motivaciju i  pobijediti ekipu Zameta.

Dugo Selo je vruće glave ušlo u susret i povelo od samog početka utakmice .Ekipa Zameta uspjela je

u desetoj minuti doći do svog prvog i jedinog vodstva na utakmici ( 6:5).

Nakon toga rukometašice Dugog Sela 55 ponovno okreću utakmicu u svoju korist te završavaju poluvrijeme sa vodstvom od pet golova ( 11:16).U drugom poluvremenu kontroliraju utakmicu i rezultat i na kraju ostvaruju pobjedu od 24:26 .Ovo je povijesna pobjeda i najveći uspjeh dugoselskih

rukometašica .

Treba istaknuti sve igračice i stručni stožer koji su sudjelovali u ovom velikom uspjehu i čestitati im na ostvarenom.

Tako su ovu sezonu iz snova okrunile na najbolji mogući način jer osim ove bronce, uspješne su i u natjecanju 1.lige gdje zauzimaju visoko 6.mjesto. Dugotrajan proces s kvalitetnim radom već sada dolazi na vidjelo sa ciljem da grad Dugo Selo ima stabilnog prvoligaša kroz koje će igračice steći afirmaciju. Podsjetimo se da su odlične igre u klubu donijele igračicama pozive u reprezentaciju – Mara Budić u seniorsku reprezentaciju, a Andrea Pavković, Josipa Bebek, Josipa Mamić i Iva Šebalj u juniorsku reprezentaciju.

Želja uprave kluba za sljedeću sezonu je „napad“ na jedno od prva 4 mjesta u prvenstvu Hrvatske a osim još jače financijske podrške grada, za to će biti potrebna i pomoć od strane sponzora.

 

ŽRK DUGO SELO ’55

Igračice:

Martina Ćorković, Ana Radovac, Sandra Remenar, Petra Franjić, Kristina Svetec, Lucija Marjančić, Ines Lisjak, Iva Šebalj, Andrea Pavković, Anamarija Galić, Andrea Božić, Josipa Grebenar, Marina Slišković, Mara Budić, Ana Šebalj, Ivana Kirin, Josipa Bebek, Iva Rokavec, Valentina Čamber.

Stručno vodstvo:

Nenad Plašić, Tanja Plašić, Dubravka Tunjić.Skip to content