Četrdeseta godišnjica Dječjeg vrtića Dugo Selo: “Prepoznati po svom djelovanju, ne samo u ovom gradu, već i u Županiji”

Povodom 40. godišnjice od početka rada Dječjeg vrtića Dugo Selo na postojećoj adresi, u Perivoju Ivane Brlić Mažuranić – jučer je započeo trodnevni program obilježavanja ovog značajnog jubileja. Okupljenim gostima obratila se ravnateljica Dječjeg vrtića Dugo Selo Draženka Sesan rekavši kako je „40 godina dugo razdoblje u kojem smo stvarali identitet i kulturu ustanove zasnovane na suvremenim spoznajama i dostignućima na području pedagogije i ranog predškolskog odgoja. Pripremajući djecu za nova, školska razdoblja nije bilo lako, međutim zahvaljujući velikoj suradnji i razumijevanju naše lokalne zajednice, a posebno našeg osnivača Grada Dugog Sela uspjeli smo postići razvitak u veliku odgojno-obrazovnu ustanovu poznatu po svom djelovanju, ne samo u ovom gradu, već i u Županiji“, te na kraju uputivši riječi zahvale svima koji su na tom putu pridonijeli razvoju Vrtića, posebice prijašnjim zaposlenicima, kao i sadašnjim. Zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević čestitavši na jubilarnoj obljetnici istaknuo je, između ostalog, kako je Grad uvijek nastojao podržati rad i djelovanje ove ustanove, ali isto tako nastojao je omogućiti predškolski odgoj svoj dugoselskoj djeci i to u vrtićima i drugih, privatnih osnivača, čime ukupna izdvajanja iz gradskog proračuna za ovu namjenu godišnje iznose i do 15 milijuna kuna.
Uz jučerašnju svečanost održan je i prigodni program u kojem su sa svojim veselim i razigranim nastupom sudjelovala djeca odgojnih skupina Žabice, Bubamare i Patkice pod vodstvom njihovih odgojiteljica. Bila je to i prigoda za prezentaciju fotografske i arhivske građe prikupljene tijekom višedesetljetnog rada, dok su sa svojim likovnim radovima na temu skorog rođendana Grada Dugog Sela sudjelovala i sama djeca Vrtića. Posebno zanimljivo bilo je obraćanje bivšeg polaznika Dječjeg vrtića Dugo Selo, prve generacije – Nebojše Rađenovića kojem je prilikom otvorenja novog objekata Vrtića pripala čast da prereže vrpcu. „Iznenađen sam što je već prošlo 40 godina, jer sjećanja koja nosim iz ovog Vrtića još uvijek su živa i meni vrlo draga. Htio bi se zahvaliti svim tetama čistačicama, kuharicama, domarima, tetama u vrtiću koji su se uvijek brinuli za našu djecu, kao što ja pamtim i želim vam da i dalje tako nastavite“, poručio je Rađenović.
U nastavku obilježavanja jubileja Vrtića za danas je najavljena igraonica za djecu i roditelje „Moj grad“ koja će se održati u 15,00 sati u matičnim prostorima Vrtića, dok će sutra, 9. studenoga u 17,00 sati u dvorani Preporod biti odigrana dramska predstava za djecu „Ježeva kućica“ u izvedbi odgojiteljica iz Dramske skupine „Kosjenka“.Skip to content