CRVENI KRIŽ DUGO SELO NASTAVLJA AKTIVNOSTI VEZANE UZ PRIKUPLJANJE POMOĆI POPLAVLJENIM PODRUČJIMA- POZIV ZA DONIRANJE NAMJEŠTAJA I OSTALE KUĆANSKE OPREME

Mjesec i pol nakon katastrofe koja je pogodila Slavoniju, BiH i Srbiju, Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo i nadalje obavlja brojne aktivnosti vezane uz prikupljanje pomoći za nastradala područja.

Kako je ubrzo nakon katastrofe i izuzetno velikog odaziva građana Hrvatske nastao problem skladištenja tako velike količine prikupljenih donacija, dio donacija silom prilika ostao je u privremenim skladištima na području Dugog Sela. U međuvremenu, zahvaljujući pomoći grada Dugog Sela, te nakon brojnih intervencija prema Agenciji za upravljanje nekretninama, ista je odobrila privremeno korištenje prostora od oko 200 m2 kao skladišnog prostora.

Ovih dana u tijeku je preseljenje donacija na ovu novu lokaciju, pa će tako objedinjena, prema prioritetima na terenu, ista biti slana u Slavoniju.

Dovoljno veliko skladište sada je otvorilo mogućnost prikupljanja drugih potrebitih stvari kao što je namještaj i razna oprema za kućanstva. Određen broj obitelji već je ponudio razni namještaj, materijal i tehniku, što će sada biti preuzeto i smješteno u taj prostor.

CRVENI KRIŽ OVIM PUTEM POZIVA SVE KOJI MOGU DONIRATI NAMJEŠTAJ, BIJELU TEHNIKU I OSTALU KUĆANSKU OPREMU, DA NAM SE JAVE.

Istovremeno zahvaljujemo svim žiteljima što i nadalje donose donacije u Crveni križ, jer nam to omogućuje da iste prikupljamo i šaljemo potrebitima.

U međuvremenu se kontaktiralo sa Crvenim križem Županja, te smo u skladu sa potrebama proveli iduće aktivnosti:

  • još 21.5. Crveni križ Dugo Selo poslalo je dva člana Interventnih timova u Županju gdje su bili dio Kriznog stožera. Sa prekidima ukupno 14 dana oni su proveli na terenu, pri čemu su obavljali razne povjerene im dužnost i- evidentiranje iseljenih osoba, distribucija humanitarne pomoći, distribucija isušivača.

  • 30.5. u Centralno skladište HCK je poslan 1 kombi („Kemokop“) prvenstveno hrane, higijene (oko 800 kg) i 582 l vode.

  • 10.6. u Centralno skladište poslano je nekoliko kutija medicinskog materijala i lijekova. U toj pošiljci proslijeđene su i donacije Udruge dijabetičara u vidu aparata i pribora za kontrolu šećera u krvi, te slušni aparat privatnog donatora,

  • 20.6. direktno u Slavoniju poslan je 1 kombi (GDCK Ivanić Grad) alata za čišćenje, sredstava za čišćenje i higijene, što je prikupilo nekoliko Crvenih križeva sa našeg područja.

– Na poziv Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, Zagrebačka županija financijski je osigurala ljetovanje za 30 djece sa poplavljenih područja. Svi gradovi naše županije također su se odazvali, te je svaki osigurao dodatnih 2.000 kn. Sa područja Dugog Sela ovoj akciji osim grada Dugog Sela, odazvao se i Rotary Club Dugo Selo, koji su također u istom iznosu pomogli ovo ljetovanje. To je omogućilo da 45 djece trenutno ljetuje u Kampu Selce. Ovoj djeci pridružilo se i nekoliko mama sa bebama, kao i 4 voditelja, svi sa poplavljenih područja. Osim ljetovanja Crveni križ Zagrebačke županije svakom djetetu osigurao je 100 kn džeparca, te jednodnevni izlet brodom.

(p.s. osobno sam jučer posjetila male Slavonce koji uživaju i svima prenose svoje pozdrave i zahvalu)

Krajem školske godine pokrenuta je akcija „Vršnjaci – vršnjacima“, koja je naišla na vrlo dobar odaziv. U školama i vrtićima je prikupljen veći broj torbi, ruksaka i paketa koje su naši klinci spremili za svoje malene prijatelje u Slavoniji. Crveni križ stupio je u kontakt sa školom u Gunji, te će se početkom kolovoza ova donacija upotpuniti i poslati direktno u Gunju.

Pretpostavljamo da će tijekom ljeta i jeseni još nekoliko puta biti slane prikupljene donacije, pa ovim putem još jednom pozivamo sve ljude dobre volje da i nadalje prema svojim mogućnostima pomažu.

Također ovim putem pozivamo sve volontere koji su sudjelovali u prikupljanju i slanju pomoći ovih zadnjih mjeseci da se jave u Crveni križ, radi prikupljanja dodatnih podataka.

OVIM PUTEM JOŠ JEDNOM ZAHVALJUJEMO SVIMA NA UKAZANOM POVJERENJU I PODRŠCI. U IME JAVNOSTI NAŠEG RADA SPREMNI SMO SVIM ZAINTERESIRANIM PRUŽITI ŽELJENE INFORMACIJE O AKTIVNOSTIMA CRVENOG KRIŽA DUGO SELO.

CRVENI KRIŽ DUGO SELO

Tags:


Skip to content