Crveni križ Dugo Selo organizira „DAN NARCISA“ ove subote na tri lokacije

Kao i svake godine na početku proljeća tradicionalno se održava „Dan narcisa”. Organizator ove humanitarne akcije je Europa Donna s Hrvatskom ligom protiv raka, Hrvatskim senološkim društvom i Hrvatskim onkološkim društvom. U Dugom Selu akciju će provoditi Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo uz pomoć Kluba mladih, Kluba žena pri Gradskoj udruzi umirovljenika Dugo Selo, kao i grupe žena pod vodstvom Magdalene Klarić.

Akcija se diljem Hrvatske provodi ove subote 19. ožujka u prijepodnevnim satima, a u Dugom Selu, od 9 do 13 sati. Lokacije na kojima ćete moći kupiti cvjetove narcisa i time pomoći projekte edukacije o raku dojke, te snimanja mobilnim mamografom, su:

–          Kolodvorska ulica (kod sata),

–          Perivoj grofa Draškovića,

–          Lukarišće – „Klarić promet“

”Kao i svake godine akcijom prikupljamo sredstva za poboljšanje liječenja raka dojke, edukaciju žena, te uvjeta za što ranije otkrivanje raka dojke, u fazi dok je još izlječiv”, navode u udruzi Europa Donna. Akcijom podižemo svijest naših sugrađana o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojki. Prema statistikama od ove bolesti u Hrvatskoj godišnje umire 1.000 žena. Ovogodišnja akcija provodi se pod motom „Budi narcisa“ i želja je podizanje svijesti žena o potrebi redovne kontrole i pregleda, te poticanje rada udruga koje se bave ovom tematikom. Crveni križ poziva sve sugrađane da kupnjom narcisa i svojim prilozima pomognu ovu humanitarnu akciju.Skip to content