Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije 30. lipnja obilježit će se u Dugom Selu

Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je početkom tjedna svoju 3. sjednicu na kojoj je glavna tema bila organizacija ovogodišnjeg Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.Županijski Dan hrvatskih branitelja 30. lipnja obilježit će se u Dugom Selu, a kako bi okupljanje branitelja s područja Zagrebačke županije  bilo na najvišoj organizacijskoj razini, oformljen je peteročlani operativni tim koji će na sebe preuzeti sve logističke i provedbene zadatke i obaveze.
Potom je na sjednici članovima Odbora prezentiran hodogram aktivnosti koji će se i ove godine sastojati od polaganja vijenaca i paljenja lampaša na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom, postavljanja izložbe ratnih crteža Ivana Lackovića – Croate „Crno i crveno“ u Dugom Selu te same centralne svečanosti.
Također, članove Odbora zanimalo je kada mogu očekivati rezultate Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga proizašlih iz Domovinskog rata u 2018. godini kojeg je Zagrebačka županija bila raspisala od 5. ožujka do 5. travnja ove godine. Radi se o natječaju vrijednom 500 tisuća kuna čiji je cilj jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.
Osim navedenog natječaja, članove Odbora interesiralo je i ima li još uvijek slobodnih mjesta za bolničko liječenje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata od psorijaze u Naftalanu, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Ivanić-Gradu. Naime Zagrebačka županija već petu godinu zaredom financira ovaj program za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze, a ove godine je za tu svrhu osigurano 583.500 kuna.

izvor:Zagrebačka županijaSkip to content