Search
Close this search box.

Dan Zagrebačke županije u Dugom Selu 6. srpnja : Izložbeno prodajni sajam ove godine okuplja čak 43 OPG-a

Nakon što je prošle godine po prvi puta organizirala veliku proslavu Dana Zagrebačka županije u Zaprešiću, ove godine manifestacija se održava, kako najavljuju, na njenom istoku – u najvitalnijem gradu kontinentalne Hrvatske – u Dugom Selu, ove subote, 6. srpnja.

U centru Dugog Sela, u Kolodvorskoj ulici, održat će se cjelodnevni program (od 8:00 do 20:00 sati) uz izložbeno-prodajni sajam obrtnika, poduzetnika i OPG-ova kojih će ove godine biti čak 43. Od 10:00 do 14 sati planiran je zabavni dječji program uz kreativne radionice i reviju mode. Svečano otvorenje manifestacije planirano je u 16:00 sati na pozornici podno „dugoselske vure“ u nazočnosti župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i gradonačelnika grada domaćina Nenada Paniana, nakon kojeg će uslijediti bogati i raznovrstan kulturno umjetnički program uz nastupe Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec i Vokalni sastav Lere. Članovi višenagrađivanog dugoselskog KUD-a Preporod pripremaju folklorne i tamburaške nastupe. Potom, od 17:00 do 18:00 sati planirana je svečana podjela nagrada i priznanja najuspješnijim vinarima 25. Izložbe vina u organizaciji dugoselske Vinogradarsko-vinarske udruge “Terrra Sancti Martini“, dok će se prethodno od 16:00 sati u Maloj galeriji u Kolodvorskoj ulici moći degustirati ponajbolja dugoselska vina. U programu će također svojim nastupima sudjelovati članovi Zbora Gradske udruge umirovljenika Dugo Selo uključenih u EU projekt „Radost življenja“ – Umjetnost i kultura 54+, Ženska vokalna skupina „KOLEDARICE“ KUD-a „PREPOROD“, Vokalni sastav Ive iz Ivanić Grada i Folklorni ansambl KUD-a PREPOROD.

Tijekom dana na Sajmu će biti održani i Dani otvorenih dana županijskih gradova, a timovi iz istih gradova natjecat će se za titulu Miss ili Mistera grilla Zagrebačke županije, dok će profesionalci iz Kulinarskog studija „Majstor kuhar“ pod vodstvom masterchefa Branka Ognjenovića za sve posjetitelje pripremiti slasnu kotlovinu. Gastro natjecanja traju od 17:00 do 20:00 sati. Slavljenička županijska večer kulminirat će velikom koncertom Ivana Zaka koji je planiran, također na pozornici u centru Dugog Sela, od 21:30 sati.

Pozivaju se svi građani Zagrebačke županije, ljubitelji dobre hrane i zabavne glazbe da posjete ove subote Dugo Selo i u zajedništvu proslave Dan Zagrebačke županije!

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content