DAN ŽALOSTI, OGLASILE SE SIRENE U POČAST ŽRTVAMA TERORISTIČKOG NAPADA U PARIZU

U Hrvatskoj je danas Dan žalosti povodom terorističkih napada u Parizu. Danas u podne, oglasile su se sve sirene na području cijele Republike Hrvatske. Građani su zastali na dugoselskim ulicama kako bi minutom šutnje odali počast žrtvama.
Zastave su spuštene na pola koplja u cijeloj zemlji u znak žalosti i solidarnosti s Francuskom. Ispred zgrade dugoselske gradske uprave je i francuska zastava, postavljena zbog proteklog posjeta predstavnika Zajednice općina Kantona Saint Simon, s kojima grad Dugo Selo razvija dugogodišnju suradnju i razmjenu. Podno zastava zapaljene su svijeće.
Čelnici zemalja članica te institucija Europske unije objavili su u subotu zajedničku izjavu u kojoj su pozvali sve Europljane da danas 16.studenog odaju počast žrtvama terorističkog napada minutom šutnje te čvrsto stali iza Francuske i francuskog naroda, ističući da su teroristi svojim bezumnim činom postigli suprotno od onoga što su htjeli.U usklađenim napadima u petak navečer u Parizu, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, ubijeno je najmanje 129 ljudi.

 Skip to content