DESETA IZLOŽBA MINIJATURA: Brojni izlagači, raznoliki motivi

Izložba malih formi koju priređuje Likovna udruga Dugo Selo tradicionalni je i jubilarni likovni događaj. Otvorena je 19. travnja u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo s rekordnim brojem izložaka, autora i posjetitelja.

To je posebnost ovog projekta – kazala je uvodno Ana Marija Šprihal, koja je napisala uvodni osvrt objavljen u izložbenom katalogu. Više od stotinu autora izradilo je više od tri stotine djela prikazujući dijelove svijeta u malom s detaljima u fokusu. Izložbenu postavu krasi raznolikost motiva, od figurativnih prikaza, pejsaža, portreta do apstrakcija. Autori su različitih dobi, od polaznika dječjih vrtića „Dugo Selo“, „Vrapčić“, „Didi“, zatim učenika osnovnih škola Josipa Zorića, Ivana Benkovića i Stjepana Radića, korisnika Centra Stančić te članova Likovne udruge Dugo Selo. Stotinjak autora koristilo je razne tehnike u svojim izričajima, tako je svekolika raznolikost razveselila brojne posjetitelje. Zadovoljna je bila i predsjednica LUDS-a Vesna Majstorović koja se na otvorenju izložbe zahvalila svima na doprinosu. Svečanom otvorenju pridonijeli su pjevači Glazbene škole Dugo Selo koji su uz vodstvo prof. Viktora Brezaka izveli nekoliko skladbi. Pored skladbi W. A.. Mozarta i G. B. Pergolesija učenici Škole otpjevali su skladbu „Ljetna kiša“ skladatelja D. Cebića za koju je tekst napisala A. M. Šprihal.

Uz riječi pohvale autorima te zahvale roditeljima i organizatorima, dugoselski gradonačelnik Nenad Panian otvorio je 10. izložbu minijatura, naglasivši potrebu većeg i primjerenijeg prostora za likovna događanja.

Izložba će biti postavljena do 20. svibnja i može se razgledati u radno vrijeme Učilišta, a moći će je obići i posjetitelji predstojećeg sajma cvijeća tijekom.Skip to content