Doček uspješnih ultramaratonca: Poljak, Šiftar i Pintar ostvarili povijesni uspjeh za AK Martin Dugo Selo

Odličan ultramaratonski rezultat u utrci Prvenstva Hrvatske na 100 kilometara kojim je trojac Tomislav Poljak, Mario Šiftar i Kristian Pintar zauzeo za Atletski klub Martin Dugo Selo treće mjesto u poretku ekipa, bio je povod za današnji doček u Park Caffeu. Ujedno to je i povijesni rezultat za AK Martin Dugo Selo. Uz članove i predsjednika kluba Vladu Šindlera, uspješne ultramaratonce dočekali su gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i predsjednik Zajednice športskih udruga Željko Melić.

Ultramaratonska 4. Polojska utrka održana je u subotu, 6. ožujka, u Slavonskom Brodu. U ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojio je AK Sljeme Zagreb, drugo UMK Mazator Slavonski Brod. Pojedinačno, Tomislav Poljak zauzeo je 10. mjesto istrčavši 100 km za 08:54:35 (05:20 min/km), a Mario Šiftar 12. mjesto istrčavši 100 km za 09:00:01 (05:24 min/km), dok je Kristian Pintar svojih 100 km istrčao za 09:19:32 (05:35 min/km) i zauzeo 16. mjesto.

Kako su naveli dugoselski atletičari, za visoko treće mjesto zaslužna je, prije svega, uigranost ekipe. Utrka je bila fizički naporna, najteže je bilo pred zadnjih 20 kilometara, no oni nisu htjeli odustati jer su znali da sva trojica mogu zajedno postići takav rezultat.

„Srce nam je veliko k’o kuća, bilo je teško, ali dali smo maksimum od sebe i nismo posumnjali da ćemo uspjeti. Od početka smo malo kalkulirali, vidjeli smo da imamo šanse biti u TOP 3 što nam je bio poticaj“, kazao je Kristian Pintar. S time se složio i Mario Šiftar dodavši da „ako nemaš cilj u glavi, sve drugo pada u vodu, a mi smo to uspjeli ostvariti.“ Tomislav Poljak otkrio je kako mu je bilo teško oko 80 kilometra, kada mu je pukao mišić razmišljao je o odustajanju, ali su jedni druge bodrili i uspješno završili utrku. „Na primjer, Sljeme koje je imalo trkača koji je srušio državni rekord, išao je ispod 7 sati, natukao je prednost, a drugi su to trebali zadržati. Nas trojica smo unutar 25 minuta završili utrku, što nije ni jedan drugi klub napravio. Timski smo to odradili“, opisao je Poljak.

Predsjednik Kluba Vlado Šindler izrazio je veliko zadovoljstvo ovim, do sada najvećim, klupskim rezultatom. „Obilježavamo još jedan veliki uspjeh članova AK Martin – treće mjesto u utrci Prvenstva Hrvatske na 100 kilometara. To je nekome teško izgovoriti, a kamoli pretrčati. Tomislav, Mario i Krstian još su jednom pokazali svoje sposobnosti i entuzijazam i svoju želju da što više promoviraju svoj klub i naš grad Dugo Selo. Ovo je samo nastavak onog što je prijašnjih godina postignuto, a to je vrh u momčadskom takmičenju u cestovnom trčanju u RH gdje smo između 50 klubova osvajali prva mjesta, četvrto, peto i šesto. Uz sve probleme koje imamo u financiranju i nedostatku prostora, to je jedan fenomenalan uspjeh i to je ujedno i najveći uspjeh u dosadašnjoj povijesti AK Martin Dugo Selo“, istaknuo je Šindler.

„Zajednica broji 18 udruga, jedna od njih je AK Martin, i broji oko 1 200 do 1500 sportaša i djelatnika koji se natječu za Grad Dugo Selo. Čestitam na ovoj nagradi i čestitam na promociji i Grada i Zajednice. Vjerujem da ćemo kroz ovaj sport i rezultate doći do boljih sredstava i mogućnosti da dobiju bolju atletsku stazu. Lijepo vas je imati“, kazao je predsjednik ZŠU-a Željko Melić.

„Na sto kilometara trčanja, ne možete imati krizu nego imate volju. To je ogroman uspjeh, a znači moć, volju, znanje u svom sportu i prije svega jedan entuzijazam za mlade ljude koji vide da je sve moguće. Oni su u prosjeku najbolji, njih trojica su izdržali sve, proslavili su Grad Dugo Selo u ultramaratonskom trčanju i na tome im zahvaljujem i imat će svoj atletski stadion“, rekao je gradonačelnik Nenad Panian čestitavši još jednom na velikom uspjehu atletičaraSkip to content