Dodijeljene županijske stipendije – četvero novih stipendista s dugoselskog područja

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je Ugovore o stipendiranju za školsku godinu 2016./2017. s 50 novih stipendista. Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobilo je 30 učenika, dok je 20 studenata dobilo stipendije u iznosu od 1.000 kuna. Osim godišnjih stipendija, Zagrebačka županija je ove godine dodijelila i 30 jednokratnih stipendija, koje za 18 učenika iznose po 3.000 kuna, a za 12 studenata po 5.000 kuna. Prema podacima s Konačne liste stipendisti s područja grada Dugog Sela su – u kategoriji studenata: Branimir Ćaran na visokom 1. mjestu i Marta Sesar na 4. mjestu po kriteriju izvrsnosti; te u kategoriji učenika, srednjoškolaca – Marina Sedlić i Matej Međugorac.

Stipendiju nastavlja primati i 58 učenika te 84 studenata koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja, što znači da će stipendiju Zagrebačke županije u školskoj godini 2016./2017. primati sveukupno 192  stipendista. Za tu svrhu Zagrebačka će županija izdvojiti 2.350.000,00 kuna.

Od 30 ovogodišnjih stipendija za učenike dodijeljeno je, prema kriteriju izvrsnosti 10 stipendija, a od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 20 stipendija, od čega 8 stipendija za deficitarna zanimanja kao što su autolimar, bravar, konobar, fasader, mesar, staklar, tokar, zidar, itd.

Od 20 stipendija za studente, 10 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 stipendije za zanimanje glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 10 stipendija.

„Drago mi je da ćemo i ovu godinu na izmaku ponovno zaključiti kao županija s najvišim ulaganjima u školstvo, a i sljedeće godine planiramo skoro 40 posto proračuna uložiti u prosvjetu, kulturu i šport. Riječ je o ukupnom iznosu od 132.784.995,00 kn, od čega je oko 47,5 milijuna kuna rezervirano za kapitalnu izgradnju u školstvu – što je do sada najveći iznos koji se planira za tu svrhu u Zagrebačkoj županiji“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Iskrene čestitke uputio je novim stipendistima kao i svima onima koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja. „Dragi stipendisti, znanje je nešto što vam nitko ne može oduzeti. Stoga ostanite i dalje ovako vrijedni i pametni na ponos svojih roditelja, obitelji, učitelja i Zagrebačke županije u kojoj ćete i u budućnosti imati potporu“ – zaključio je Kožić.Skip to content