Donirane slikovnice dugoselskom Domu zdravlja i njegovim najmlađim pacijentima

Nakon što je protekle subote organizirano obilježavanje Međunarodnoga dana darivanja knjiga, uz prigodni program u Gradskoj knjižnici Dugo Selo, slikovnice i dječje knjige prikupljene tog dana u humanitarnoj akciji – danas su uručene predstavnicima Doma zdravlja Dugo Selo, a na korištenje najmlađima korisnicima Odjela pedijatrije.

Akcija darivanja i prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga, koja se odvijala pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daj i tuđe srce obraduj“, organizira se već četvrtu godinu u sklopu nacionalne kampanje Čitaj mi, dok je u Dugom Selu održana po prvi puta. Organizatori akcije bili su Gradska knjižnica Dugo Selo, Dramska grupa KUD-a Preporod i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo koji su te subote u Knjižnici okupili brojne školarce i male glumce kao sudionike zabavnog i poučnog programa koji promiče knjige i pisanu riječ.

U Škrinjicu knjižnog blaga sakupljeno je tada 70 do 80 slikovnica i dječjih knjiga koje su danas predstavnice organizatora – voditeljica Dramske grupe KUD-a Preporod Ivana Gudelj i predstavnica POU Dugo Selo Iva Grgić Ozimec predale voditeljici dugoselske Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Sunčani Žuteković i predstavnici Pedijatrijskog odjela dr. Ivani Vukašinec.

Tom prilikom voditeljica dr. Žuteković zahvalila se svima uključenima u akciji i donaciji koja će „nakon nedavne uspješne humanitarne akcije OŠ Josipa Zorića za isti Odjel, doprinijeti boljoj opremljenosti, kao i mnogo ugodnijoj atmosferi najmlađim pacijentima Doma zdravlja“.

–      Nama je izuzetno drago da našim malim pacijentima u ovim prostorima omogućujemo dodir sa slikovnicama i knjigama, možda čak i prvi, a sve u cilju promoviranja knjiga, čitanja, educiranja. Knjige su moć – poručila je dr. Žuteković.Skip to content