DR. NENAD PANIAN NOVI GRADONAČELNIK GRADA DUGOG SELA

U drugom krugu lokalnih izbora 2017. godine za Grad Dugo Selo pobijedio je kandidat HNS-a dr Nenad Panian koji je osvojio potporu 51,14% birača, dok je njegov protukandidat iz HDZ-a Darjan Budimir osvojio potporu 46,81%. Izborima je inače pristupilo 4965 birača, što čini 30,73% biračkog tijela. Za dr Paniana je glasovalo 2539 birača, a za Budimira 2324 birača.

Dr. Nenad Panian, u prvoj postizbornoj izjavi za Radio Martin, zahvalio je biračima te istaknuo je njegova pobjeda mnogima iznenađenje, no kako je ona rezultat jednogodišnje naporne kampanje, ali i njegovog višegodišnjeg kvalitetnog rada u Gradskom vijeću. Dalje je dodao kako od trenutka njegove pobjede u Dugom Selu više ništa neće biti isto, kako će građani uskoro uvidjeti razliku u odnosu na ono što je bilo do sad, ali je i rekao kako će svoje prve poteze ipak povući nakon uvida u stanje u Gradu. Panian je ocijenio i kako je kampanja bila korektna bez niskih udraraca te kako se radilo o usporedbi dvaju programa.

Darjan Budimir čestitao je suparniku na pobjedi i također pohvalio fer kampanju od strane suparnika, ali je istaknuo kako je protiv njega vođena anonimna antikampanja koja je, uz teret ranijih loših koalicijskih sporazuma njegove stranke, utjecala na rezultat.

Na pitanje o koalicijama u Gradskom vijeću, koju za sada nema niti jedna strana, oba su se kandidata izjasnila kako pravi pregovori, s obzirom na novo stanje, tek predstoje.

Podsjećamo zamjenici dr Nenadu Panianu su Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac, oboje nestranački kandidati, a prema Panianovoj izjavi Jasminka Kokot Bambić bi trebala preuzeti mjesto profesionalnog zamjenika gradonačelnika.

 Skip to content