Karlla – Dragica Banić, izlaže ilustracije

Banić ilustracijaAutorica rođena 1977. godine u Osijeku bavi se umjetničkim graviranjem i slikanjem a unatrag tri godine aktivno ilustracijom i dizajnom za inozemno tržište. Do sada je održala nekoliko skupnih i samostalnih izložbi diljem Hrvatske. U svakom svom djelu proučava pokret a blistavom bojom naglašava ljepotu življenja. Nastala djela oplemenjuje ornamentima iz hrvatske kulturne baštine promovirajući raznolikost i bogatstvo svoje zemlje. Od 2005 g. živi i radi u Dugom Selu. Aktivna je članica LUDS-a. Prve ilustracije izradila je za dječju knjigu „Mali Ferdo i njegova čarobna škrinjica“. Dobitnica je nagrade za dugoselski suvenir.

Izložba „ 360 dana ilustracije i dizajna „prikazuje radove za inozemno tržište od restrukturiranja arheoloških iskopina za britanski muzej, ilustracija za knjigu pedijatrije, ilustracija za školu jezika, dječjih igara koje čine školu interesantnijom  do antistresnih bojanki za odrasle u kojima je postala jedna od vodećih ilustratora.

Svi posjetitelji ove izložbe biti će u mogućnosti samostalno isprobati bojanje antistresnih bojanki. Zainteresiranima za „Color Therapy for Adults“ u ponudi će biti i dvije bojanke na CD-u koje će se moći kupiti po cijeni od 25 kn/ kom.

Otvorenje izložbe bit će u utorak 6. listopada 2015. godine u 19 sati, u prostoru „Male galerije“ u Kolodvorskoj ulici 3 u Dugom Selu. Svi zainteresirani za ilustracije i promociju bojanki su dobrodošli. Izložba će biti postavljena do 12. listopada a moći će se posjetiti uz dogovor organizatorom izložbe – Pučkim otvorenim učilištem Dugo Selo.Skip to content