DRUŠTVO PRIJATELJA HAJDUKA ZA OBITELJ BUJANOVIĆ

Uz prisutnost sedmeročlane obitelji Bujanović, više poznatih gostiju iz javnog života, G. Miroslava Ćire Blaževića, veteranskih ekipa HNK Hajduka i GNK Dinama, plesnog kluba „Lana“, u organizaciji udruge Društva prijatelja Hajduka Dugo Selo dana 09.04.2016. godine, u športskoj dvorani Srednje škole Dugo Selo održana je humanitarna akcija na kojoj su se prikupljale donacije za potrebu liječenja Marijana Bujanovića i uručeni prigodni pokloni njegovoj obitelji.
Centralni događaj bio je odigravanje utakmice veterana Hajduka i Dinama, na kojoj su nastupili brojni bivši poznati igrači Hajduka Ivica Šurjak, Wilson Đoni, Nikica Cukrov, Mario Carević, Igor Musa, te Dinama Drago Vabec, Mario Tokić, Mario Jozić i drugi. Kao što je to u ovakvim prilikama i najvažnije, a da nitko od sudionika ne bi bio razočaran, utakmica je završila neriješenim rezultatom 2 : 2. Strijelci za Hajduk su bili Sladić i Carević, dok su za Dinamo pogotke polučili Bukovac i Tokić. Ujedno, bila je to po prikazanoj igri zanimljiva utakmica, u kojoj su mogli uživati svi prisutni gledatelji, koji su bili nazočni i svojim sredstvima također pripomogli ovoj akciji.
Neposredno prije početka utakmice, na terenu za igru održano je uručivanje prigodnih poklona obitelji Bujanović od strane predstavnika obiju ekipa, g. D. Vabeca i W. Đonija, predstavnika Nogometnog središta Dugo Selo D. Vulelije i predsjednika DP Hajduka Dugo Selo, g. Marka Nujića. Tom prilikom Marijanu Bujanoviću, gosti iz Splita predali su dres Hajduka, a predstavnik Dinama suvenire kluba, dok je Nogometno Središte DS osiguralo trenirke za mlađe članove obitelji. DP Hajduk DS je dao je u posjed račun kojeg će koristiti obitelj, a na kojem su prikupljena novčana sredstva od prodaje ulaznica i sponzorstava.
Kao uvertira glavnoj utakmici odigrana je i revijalna utakmica DP Hajduk Dugo Selo i MNK Livanjska Zajednica Zagreb, koja je završila pobjedom gosta 2:1. Važno je napomenuti da je cijelo vrijeme utakmice, na klupi domaćina bio prisutan trener svih trenera g. Miroslav Blažević.
Prije početka obje utakmice, kao u poluvremenima plesne točke izvodile su članice plesnog kluba Lana iz Dugog Sela, na zadovoljstvo kako športskog tako i ostalog dijela publike.
Ispred Nogometnog središta Dugo Selo, obje utakmice sudili su suci Š. Bićanić, Z. Ilčić i I. Bergovac.
Po završetku svim prisutnima obratio se gradonačelnik Grada Dugo Selo, g. Stipe Velić, pozdravio obitelj Bujanović, čestitao predstavnicima DP Hajduk Dugo Selo na uspješnoj organizaciji ove humanitarne manifestacije, te svim učesnicima uručio prigodne poklone. Tom prilikom istaknuo je da iako veliki navijač Dinama, respektira i Hajduka, a posebice zbog uspostave zajedništva oba ova kluba, koje je vladalo i u vremenima bivše države, te puno značilo za hrvatski narod.
DP Hajduk Dugo Selo ovom prilikom zahvaljuje prije svega obitelji Bujanović, koja je izrazila spremnost da sudjeluje u ovoj manifestaciji, te joj obećava pomoć u bilo kojem pogledu i u buduće. Zahvala župi Dugo Selo i vlč. S. Kresonji, na najavama akcije i uspostavljenom kontaktu s obitelji Bujanović. Nadalje, zahvala voditelju manifestacije g. N. Haleušu i B. Zimonji, koji će medijski prenijeti ovaj događaj drugom gledateljstvu i slušateljstvu. Posebice, zahvaljujemo svim sponzorima, Gradu Dugo Selo, medijskom pokrovitelji Radio Martin i g. T. Barbariću, Športskom centru i voditelju M. Škrlecu, Plesnom klub „Lana“, Tiskari Aldi, tvrtki Metalmont, g. Jakovu Belji i svim drugima koje smo eventualno propustili navesti, a koji su donirali svoja novčana sredstva.Skip to content