Dugoselac Ante Knezović uspješan vratar norveškog Fordea

Da se u inozemstvu cijene mladi i talentirani ljudi, dokazuje i slučaj mladog nogometaša Ante Knezovića. Ovaj 21-godišnji golman prešao je iz mlađih uzrasta Dinama i Red Bull Salzburga u norveški drugoligaš Forde. Zanimljivo je da je Knezović startao upravo u Dugom Selu kao limač. U Norveškoj se odlično snašao, a vrlo brzo je postao i prvi vratar kluba.
Prvu utakmicu za novi klub Forde II Football odigrao je 01.02.2014. protiv Songdala. Domaći mediji tada su prenijeli kako je Ante branio „čudnim refleksima“. Za njega kažu da ima „mačje reflekse“, a norveški sportski znalci se čude kako to da ne brani u ni jednoj selekciji HNS-a, s obzirom na dob i sposobnosti. Sam Ante kaže kako mu je trenutno najbitnije da brani i nastupa za svoj klub i skuplja što više utakmica i iskustva. Nekoliko puta proglašen je igračem utakmice, a zavoljela ga je i publika uz učestalo skandiranje njegova imena. Klub se trenutno pozicionirao na peto mjesto na tablici. Forde je mali i uređeni grad s 13 000 stanovnika i neobično puno shopping centara, a od Zagreba je udaljen 3 300km.

– Sviđa mi se taj grad. Ljudi su jako gostoljubivi, krajolici su prekrasni. Suigrači su me odlično prihvatili i primili kao svojega – izjavio je Ante, koji se trenutno odmara u rodnom Dugom Selu, a put Norveške ide u veljači, kada počinje drugi dio natjecanja. Osim što je velika nada nogometa, Ante govori tri svjetska jezika (Engleski, Njemački i Norveški) pa ne sumnjamo u njegov uspjeh.

Ivana VodanovićSkip to content