Dugoselski fašnik u nedjelju 3.ožujka: Pridružite se i vi – Više od 500 prijavljenih maškara preuzima centar grada!

Pripreme za tradicionalni Dugoselski fašnik, koji će se održati u nedjelju 3. ožujka, pri samom su kraju – prijavljeno je više od 500 sudionika. Planovi za preuzimanje Grada su utanačeni, kostimi su spremni. U fašničkoj povorci u Kolodvorskoj ulici sudjelovat će tako 9 skupina odraslih koje broje oko 200 maškara dok će dječjih skupina iz vrtića, škola, udruga biti 13. Malih maškara je više od 350.
A prije nedjeljne povorke, predstavnici nove šarolike gradske vlasti morat će preuzeti ključeve grada od sadašnje. Zbit će se to u Maloj galeriji u petak. 1.ožujka točno u podne. Protokol nismo dobili niti od jednih niti od drugih, znamo samo da se pomno uvježbavaju govori iz glave. Ali, kako saznajemo iz diplomatskih krugova, svoj dolazak na fašnik najavili su brojni gosti kao i potencijalni investitori. U pitanju je Bliski istok, bogati poduzetnici nadaju se kako će ovdje proširiti svoje hotelske kapacitete, kazao nam je neimenovani visoki kulturni ataše.
Za nedjelju je pak (a najavljeno je sunčano vrijeme) predviđena odlična atmosfera.
Okupljanje fašničkih skupina bit će u Ulici Matije Gupca, kod ugostiteljskog objekta Stari krovovi, gdje će biti pult za prijavu skupina te formiranje povorke. Male skupine kreću točno u 14 sati (okupljanje radi formiranja povorke u 13 i 30 sati), a velike u 16 sati (okupljanje radi formiranja povorke u 15 i 30 sati). Dječji fašnik je revijalnog tipa, sve grupe očekuju jednake prigodne nagrade (slatkiši). Veliki  Fašnik je natjecateljskog tipa. Nakon fašničke promenade i proglašenja pobjednika na središnjoj pozornici pod vurom, slijedi fašnički ples i besplatna konzumacija jela i pića za sve maskirane sudionike. Fašnik će popratiti i drugi zabavni sadržaji za djecu te gatronomadska ponuda.
Očekuje se i izlazak fašničkog lista „Smrdljivi Martin“, novinari još traže stare informacije i prikupljaju one novijeg datuma. Stoga, Turistička zajednica Grada Dugog Sela i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo pozivaju baš sve male i velike, da se pridruže i budu dio dugoselske fašničke atmosfere.Skip to content