Dugoselski gradonačelnik Panian najavljuje radove energetske obnove zgrade Glazbene škole

Iako je ljeto poodmaklo i nastupili su godišnji odmori to ne znači zastoj u radu i planiranim aktivnostima u Gradu Dugom Selu i u gradskoj upravi.

Naime, predstavnici Grada Dugog Sela na čelu s gradonačelnikom Nenadom Panianom planiraju u sljedećem razdoblju potpisivanje ugovora s izvođačem radova na radovima energetske obnove zgrade Glazbene škole Dugo Selo, jednog od prioritetnih projekata Grada. Prema najavama radovi će početi u jesen što će u jednom dijelu otežati uvjete rada u nastavi, no, kako je najavio gradonačelnik, radi se na tome da se i taj mogući problem riješi. „Prilikom izvođenja unutarnjih radova, nastava za učenike trebala bi biti organizirana u drugim, rezervnim prostorima“, kazao je gradonačelnik, dodajući kako se radovi dijelom financiraju europskim fondovima te je projekt nužno zaključiti do početka 2021. godine. Ukupna vrijednost radova iznosi preko 5,5 milijuna kuna.

Ovog tjedna, gradonačelnik Panian potpisuje ugovor o izgradnji regionalnog vodovodnog sustava Zagrebačke županije kojim će biti obuhvaćeno široko istočno područje Zagrebačke županije. Za područje Dugog Sela planirano je ulaganje od 69 milijuna kuna, a u sklopu kojeg će se izgraditi, odnosno zamijeniti dosadašnja, vodovodna mreža koja trenutno bilježi gubitke od 43 posto. Potpisivanje ugovora planirano je u srijedu 31. srpnja u Ivanić Gradu gdje će radovi biti i započeti.

Vezano uz trenutne radove na području grada gradonačelnik Panian navodi manje probleme u nedostatku radne snage na izgradnji kanalizacije Kopčevec, no unatoč svemu radovi se odvijaju te najavljuje „kako će se u Kopčevcu kopati cijelo ljeto“. Navodi također problem s rokovima izgradnje nadvožnjka – u Andrilovcu i kod Lidla. „Nadamo se dovršetku izgradnje ovih nadvožnjaka do kraja godine, dok je krajnji rok do 1. ožujka sljedeće godine. Veliki razmaci između stupova nisu se mogli dovesti prijevoznim sredstvima do mjesta izgradnje, već su se morali izrađivati i betonirati na samoj građevinskoj lokaciji što prolongiralo tijek radova. A drugi problem koji također utječe na tijek radova je manjak radne snage, no sada već sa sigurnošću mogu reći da će nadvožnjci kod Lidla i Andrilovca uskoro biti gotov. Također kod Lidla, odnosno na križanju Ulice Hrvatskog preporoda i Ulice A. i B. Božikovića planirana je izgradnja kružnog toka koji će biti previđen gradskim proračunom za sljedeću godinu. Želimo izraditi prometnu studiju za područje OŠ Ivan Benković kako bi se pronašlo najbolje rješenje sigurnost učenika, i svih sudionika u prometu“, istaknuo je gradonačelnik. Također dodaje kako je u tijeku izgradnja spojne ceste od željezničke pruge do odlagališta komunalnog otpada Andrilovec. Radi se o 300-400 metara ceste, široke 6 metara, kojom će se voziti vozila za odvoz komunalnog otpada do same deponije. Na taj način komunalna vozila više neće prolaziti prometnicom kroz naselje Andrilovec, ali i građani koji planiraju do reciklažnog dvorišta moći će si tako tri puta smanjiti put. Investitor izgradnje je Grad Dugo Selo, izvođač radova tvrtka Swietelsky d.o.o., a dovršetak radova planiran je 5. kolovoza. Cesta će zasada biti makadamska, a kasnije je planiran i asfalt, najavljuje gradonačelnik.

„Za kraj ljeta otvorit ćemo novouređeno rukometno igralište kao novo javno okupljalište za naše građane, novi trg s mogućnošću organizacije i održavanja niza događanja i manifestacija“, poručio je na kraju gradonačelnik te pozvao sve građane da svojim idejama, prijedlozima i savjetima sudjeluju u kreiranju gradskog proračuna za 2020. godinu, a svoje pismene prijedloge upute putem obrasca objavljenog na službenoj stranici Grada Dugog Sela, www.dugoselo.hrSkip to content