Dugoselski vatrogasci vratili se s gašenja požara iz Dalmacije: U DUGOM SELU PRIREĐEN SVEČANI DOČEK VATROGSCIMA

Osam članova VZG Dugo Selo, iz DVD-a Dugo Selo, Ostrna i Andrilovec, koji su zajedno s jednim zapovjednim vozilom i cisternom, u ponedjeljak, u sklopu vatrogasnog kontingenta Zagrebačke županije, otišli braniti šire splitsko područje od vatrene stihije, sinoć su se vratili u Dugo Selo.

Ispred Vatrogasnog doma u Dugom Selu dočekalo ih je mnoštvo vatrogasaca i građana te u ime Grada gradonačelnik Nenad Panian i predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir. S obzirom da je zadatak obavljen besprijekorno, a vatrogasci su još jednom časno pronijeli ime Grada Dugog Sela, gradonačelnik ih je, uz riječi zahvale, počastio originalnim francuskim šampanjcem koji je nedavno dobio od francuskog izaslanstva iz prijateljske pokrajine Sint Simon.

Zapovjednik VZG-a Dugo Selo Željko Remenar, ujedno i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela, koji je bio na čelu dugoselskih vatrogasaca, izvijestio je predsjednika VZG-a Nikolu Rnjaka i sve prisutne o tijeku akcije u Dalmaciji. Inače zanimljivo je da se Remenar, samo dan prije odlaska na ovu akciju vratio s Vatrogasne olimpijade u Austriji gdje je s ekipom DVD-a Andrilovec zabilježio povijesni uspjeh osvojivši šesto mjesto. Na ovaj humani, ali opasni zadatak u Dalmaciju otišao je faktički s proslave tog uspjeha. Remenar ističe kako je sve to sastavni dio vatrogasnog poziva, a o odlasku u borbu protiv vatrene stihije nije niti jednog trenutka dvojio jer je upravo to najvažniji zadatak vatrogasaca koji su uvijek, svugdje i svima spremni pomoći.Skip to content