Dugoselsko klizalište Sportskog centra i ove godine uspješno odradilo sezonu

Još jedna, uspješna, sezona dugoselskog klizališta bliži se svom kraju i svi klizači mogu iskoristiti predstojeće, po prognozi vrlo obećavajuće, dane za uživanje i zabavu na ledu. Kako doznajemo iz Sportskog centra Dugo Selo klizalište će biti otvoreno do sljedećeg tjedna, tako da je ovaj vikend idealan za (oproštajnu) posjetu klizalištu. Ovih dana u prijepodnevnim terminima u tijeku su Škole klizanja, a dosada su bile organizirane vrtićke i školske grupe iz svih dječjih vrtića s područja grada i okolnih općina, dok su poslijepodnevni termini bili slobodni za građanstvo, kao i tijekom vikenda, kazao nam je ravnatelj dugoselskog Sportskog centra Miroslav Škrlec.

Završetkom zimskih praznika i početkom škole naših klizača je sve manje, tako da i ove godine, kao i prethodne 3 sezone otkako Sportski centar organizira klizanje u Dugom Selu, sezonu zaključujemo potkraj siječnja, dodaje. Izražavajući zadovoljstvo i ovogodišnjom posjećenošću, smatra da i poslovni rezultati neće odstupati, štoviše bilježit će rast, navevši podatak prihoda iz 2017. godine koji su iznosili 107.000, a 2018. godine 135.000 kuna. „Ove godine i vremenski uvjeti su nam išli na ruku tako da od početka, 1. prosinca, pa sve do sada sezona je odrađen uz svega par dana s lošom prognozom, i bez obzira klizalište je radilo non-stop“, ističe ravnatelj. Dodaje također da su ove sezone bili jedino klizalište na širem dugoselskom području, kao i činjenicu da su građani prepoznali njihovu kvalitetu i dostupnost – svima je na jednom mjestu omogućen najam klizaljki, učitelji klizanja, servis brušenja, a postoji i popratna ugostiteljska ponuda.

„Ove godine nismo angažirali vanjskog izvođača za izradu leda već su posao obavili naši djelatnici Sportskog centra i led je bio najbolji dosada“, istaknuo je ravnatelj. Ujedno djelatnici su održavali klizalište te sukladno svim vremenskim uvjetima promptno i reagirali kako kvaliteta ledene površine ne bi odstupala. Tim poslovima uspjeli su i smanjiti troškove. Uz djelatnike Sportskog centra, na klizalištu su još bili angažirani studenti na poslovima vođenja Škole klizanja, najma klizaljki, itd. „Veliki je to pritisak na ljude, radi se po cijele dane, no mi smo uhodana ekipa što dokazuje odlično odrađena četvrta sezona“, kazao je Škrlec. Na pitanje postoje li planovi za sljedeće sezone navodi kako bi se proširenjem za 2 i pol metra postigle dimenzije 30×15 metara i omogućio veći broj klizača, kao i potencijal organizacije drugih sadržaja, nastupa, no za isti je potrebno iznaći sredstva, stoga i ove dimenzije trenutno zadovoljavaju“, zaključuje ravnatelj.Skip to content