Dugoselsko kulturno ljeto u Športskom : LJETNA TERASA ŠPORTSKOG POKAZALA DA JE IDEALNA ZA KULTURNA DOGAĐANJA NA OTVORENOM

Dva kulturna događaja održana tijekom proteklog vikenda pokazala su koliko je terasa bivšeg restorana Športski, odnosno današnjeg sjedišta Gradske udruge umirovljenika Dugo Selo, kvalitetan prostor za održavanje manjih kulturnih događanja pod vedrim nebom tijekom ljetnih mjeseci.

Naime, Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, drugu godinu za redom, organizira Dugoselsko kulturno ljeto, pokušavajući tzv. sezonu kiselih krastavaca, oživjeti kulturnim događanjima.

Ovogodišnja događanja započela su koncem ljipnja održavanjem dviju kazališnih predstava Scene Gorica, dječjom predstavom „Tonka Bontonka“ i predstavom za odrasle „Zov divljine“, a nastavila se održavanjem premijerne predstave domaćih amaterskih kazališnih snaga iz Programa 54+ „Hudi beteg“.

Proteklu subotu, 20. srpnja, na otvorenoj sceni Športskoga održana je predstava „Žikina dinastija u Lijevoj našoj“, nastala prema novinarskim kolumnama poznatog zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka. „Žikina dinastija u lijevoj našoj“ humorna je monodrama iz suvremenog života u Republici Hrvatskoj. Obično se kaže kako u Hrvatskoj nema humora, „Žikina dinastija u lijevoj našoj“ to demantira. Hodakove tekstove za kazališnu izvedbu prilagodio je Dražen Stjepandić koji je i izveo predstavu.

Dan kasnije, u nedjelju, na scenu Športskoga stigao je Balašević tribute band „Neki novi klinci“ iz Zagreba koji je svojom odličnom glazbenom izvedbom legendarnih pjesama Đorđa Balaševića napravio izvrsnu atmosferu i oduševio dugoselsku publiku koja voli ovog autora, a koje nije nedostajalo na terasi Športskoga.

Dugoselsko kulturno ljeto zaključuje se ove subote, 27. srpnja, kad u Športskom gostuje radijska zvijezda Zabavnog radija i jedan od najpoznatijih hrvatskih DJ-a, Nikola Martek – DJ Johnny s programom „Vintage night in Long Village“. Plesnjak „pod zvijezdama“ započinje u 20,00 sati, a ulaz je slobodan.Skip to content