Dugoselskom pjesniku Alenu Brleku i laureatu natječaja „Na vrh jezika“ izdana prva knjiga

brlek metakmorfozeJoš jedan uspjeh mladih dugoselskih književnih snaga! Alen Brlek mladi je dugoselski pjesnik kojem je ovih dana izdana prva zbirka pjesama – „Metakmorfoze“. Izdavanje njegovog prvijenca je ujedno nagrada za sudjelovanje i osvajanje prve nagrade na natječaju za najbolje rukopise poezije i proze autora do 35 godina „Na vrh jezika“ i „Prozak“ koje dodjeljuju izdavačka kuća Algoritam i dvotjednik „Zarez“. Uz Alena, nagradu za najbolju prozu, kao i njeno izdavanje, osvojila je mlada varaždinska autorica Iva Tkalec. O nagradama je odlučivao tročlani žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar. Riječ je o natječajima trajno otvorenim za autore mlađe od 35 godina koji pišu hrvatskim jezikom.

Alen Brlek (rođen 1988.) dosada nije sudjelovao na nekom značajnijem natječaju, niti objavljivao svoj radove osim u e-časopisu „Književnost uživo“.

Alenova zbirka, „prije svega, opčinjava svojim slobodarskim pristupom poeziji, a to slobodarstvo istaknuto je i u sloganu zbirke: Zidarima slobode. Nije lako nakon svih i svega izgraditi vlastiti pristup poeziji, ali Alen Brlek kao da je krenuo u pravom smjeru, a njegov poetski razvitak bit će, sasvim sigurno, vrlo uzbudljivo promatrati i konzumirati“, prenosimo s portala Booksa.hr

O Alenu i njegovim književnim uradcima, kao i njegovim daljnjim uspjesima, zasigurno ćemo još čuti…

 Skip to content