Search
Close this search box.

Ekipa OŠ “Ivan Benković” prva na gradskom natjecanju mladih Crvenog križa

U subotu, 14. ožujka u OŠ „Stjepan Radić“ Božjakovina, održano je 19. Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju je sudjelovalo pet ekipa iz triju osnovnih škola s našeg područja: Stjepan Radić, Božjakovina te iz Dugog Sela – Ivan Benković i Josipa Zorića.

Na ovom natjecanju provjeravala su se znanja o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

Ekipa pod zaporkom „Braco i seke“ iz OŠ Ivan Benković u sastavu: Lorena Lučić, Maria Vuletić, Anja Goleš, Karla Radoš, Paulo Borovec i Arijan Gavranović, mentorice Ane Srdinić, osvojili su 1. mjesto i time osigurali plasman na predstojećem međužupanijskom natjecanju koje će se 18. travnja održati u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje će predstavljati svoju školu i Crveni križ Dugo Selo.

Natjecanje je proteklo u ugodnoj atmosferi i “fair play”-u, a sve ekipe pokazale su vrlo solidno znanje te su razlike među njima bile vrlo male. Crveni križ Dugo Selo zahvaljuje OŠ Stjepan Radić na domaćinstvu, te volonterima koji su pomogli da se ovo natjecanje provede.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content