Glazbena škola Dugo Selo na EXPO 2019. u Pekingu: Danas prvi od tri koncerta na glazbenom festivalu

Učenici Glazbene škole Dugo Selo, borave u Kini gdje će, u sklopu prestižne internacionalne izložbe EXPO 2019. Peking, nastupiti na glazbenom festivalu. Kako saznajemo od ravnatelja škole Darija Cebića, oduševljeni su gostoprimstvom domaćina i sve pripreme za nastupe teku po planu.

„Za sada je sve izvanredno. Imali smo probe, organizatori su jako zadovoljni našom svirkom te smo imenovani ambasadorima festivala. Službeno otvorenje festivala je danas, 3.listopada, a u goste stiže i hrvatski veleposlanik u NR Kini“, rekao je prof. Cebić dodavši i kako su oni prvi glazbenici u povijesti RH koji nastupaju na EXPO-u u Pekingu. Uz 27 učenika Glazbene škole, tamo su i gradonačelnik Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić. EXPO 2019. u Pekingu velika je izložba hortikulture u sklopu koje se održavaju brojni programi i festivali kulturnog, umjetničkog i turističkog sadržaja. Otvorena je 29. travnja u podnožju Kineskog zida u okružju Janqing, pod pokroviteljstvom kineske vlade. Izložba koncentrira hortikulturna remek-djela iz cijelog svijeta, s ciljem izgradnje lijepog doma čovječanstva.

Na glazbenom festivalu sudjeluje veliki broj folklornih grupa i sastava te puhačkih orkestara. Glazbena škola već je sudjelovala na brojnim međunarodnim festivalima, no ovo je njihov prvi nastup izvan Europe. Predstavit će se programom tradicijske glazbe i pjesmama sa svoja tri CD-a. Osim današnjeg koncerta, planirani su nastupi još 4. i 5. listopada. Povratak je planiran za nedjelju 6. listopada, a izložba traje do 7.listopada.

Više o izložbi EXPO 2019. možete saznati na

http://www.hortiexpo2019.org/node_7235974_2.htmSkip to content