Godišnji skup Udruge SUH Dugo Selo: STJEPAN NOVAK PREDSJEDNIK

lanovi dugoselske Udruge SUH, koja je nastala od nekadašnje sindikalne podružnice, izabrali su novo vodstvo 9. lipnja na izborno-izvještajnoj skupštini. Odajući priznanje preminulom predsjedniku Josipu Sahoru, umirovljenici su za predsjednika izabrali Stjepana Novaka i Milivoja Marića za njegovog zamjenika, a Stjepana Sekulića za člana Predsjedništva Udruge. Mara Todorović bit će predsjednica Nadzornog odbora, a Josip Kelšin njezin zamjenik. M. Todorović će predstavljati Udrugu u Županijskom povjerenstvu dok će izabrani predsjednik Novak biti izaslanik u Skupštini Središnjice SUH-a.

To je jedna od aktivnih i brojniji udruga s 275 članova među koje stalno pristižu novi, kazala je tajnica Udruge Ružica Melić. U proteklom su razdoblju održali 18 sjednica te niz akcija uređenja okoliša i prostora. Oni skrbe za izgled šetnice Kontesin put, organiziraju edukacije članstva o aktualnim temama, javne tribine te posjećuju bolesne članove. Niz godina organiziraju obilježavanje Praznika rada, odlaze na izlete a tako provode i razne rekreacijsko-zdravstvene aktivnosti. Lani su prihodovali 133.896 kuna od članarina, donacija i iz drugih izvora za niz konkretnih akcija, a ove godine kao udruga planiraju prihode u visini 53.000 kuna.

Osim članova skupu su prisustvovali broj uzvanici i suradnici. Grad su predstavljali zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac te pročelnik Veljko Bertak. Nazočio je Zlatko Hržić iz Vrbovečke podružnice koji je i predstavnik Županijske podružnice SUH-a. Dugogodišnji suradnik i pravni savjetnik Milan Tomčić iz Predsjedništva SUH-a Hrvatske također je sudjelovao na skupu Udruge te primio priznanje za dugogodišnju suradnju poput drugih suradnika i sponzora koji značajno pridonose njihovim aktivnostima.Skip to content