Gotovo 400 učenika iz četiri osnovne škole na biciklijadi

Danas je održana 2. biciklijada na kojoj su sudjelovali učenici osnovnih škola s dugoselskog područja .
„Pedaliralo“ je gotovo 400 učenika iz četiri škole – OŠ Josipa Zorića, OŠ Ivan Benković, OŠ Stjepan Radić Božjakovina i OŠ Rugvica. Pratili smo start biciklijade sa školskog dvorišta „stare škole“ Josipa Zorića te razgovarali o samoj organizaciji s ravnateljicom Marom Mamuzom, dipl. defektolog.
Koliko je učenika sudjelovalo u biciklijadi?
Iz moje škole Josipa Zorića oko 120 učenika od 5. do 8. razreda i desetak učitelja. Planirano je da nas sve skupa ima oko 400. Ivan Benković oko 100, Božjakovinu i Rugvicu također približan broj. Kada dođe Rugvica onda idemo prema Ostrni.

Kako ste organizirali sigurnost?
Imamo svu logistiku. Djeca su morala dobiti suglasnost roditelja. Uz nas imamo policiju koja će nas pratiti i biciklistički klub koji nam je pomogao te liječnika.

Odlično organizirana biciklijada uz policijsku pratnju i školsko osoblje te predsjednika BK Dugo Selo, Mateja Žgalina pokrenula se oko 09:30 sati. Kod naplatnih kućica sastali su se Rugvičani i ostale tri škole. Kasnije su svi predahnuli i u pauzi objedovali te se oko 11:45 već vratili u Dugo Selo.

Ovogodišnja biciklijada protekla je bez ikakvih problema. Broj učenika koji su sudjelovali prošle i ove godine je značajno se uvećao, a za očekivati je kako će ovaj simpatični događaj prerasti u tradiciju i održavati se u kontinuitetu.

Denis RemenarSkip to content