Grad Dugo Selo ukupno stipendira 71 srednjoškolca i studenta – najveći broj od početka stipendiranja 1998. godine

Danas je u Gradskoj vijećnici u nazočnosti gradonačelnika Nenada Paniana i njegovih zamjenika Jasminke Kokot Bambić i Nikole Tominca te pročelnika za društvene djelatnosti Veljka Bertaka održano svečano potpisivanje ugovora novih gradskih stipendista.

Radi se o 28-ero uspješnih i perspektivnih mladih ljudi koji su svojim rezultatima zadovoljili uvjete prethodno raspisanog ovogodišnjeg natječaja. Kako je na početku naveo pročelnik Bertak, na natječaj raspisan u listopadu ove godine javilo se 56 kandidata. Od 27 prijavljenih za srednjoškolske stipendije 20 je ispunilo sve uvjete, dok je od 29 prijava za studentske stipendije 23 ispunilo uvjete.

„Ove godine dodjeljuje se 14 učeničkih i 14 studentskih stipendija, od čega do 7 učeničkih stipendija i do 7 studentskih stipendija dodjeljuje se za deficitarna zanimanja. Zajedno s novih 28 stipendista Grad Dugo Selo trenutno ima 71 stipendistu s obzirom da su pravo na nastavak stipendiranja i u ovoj školskoj godini ostvarila 43 stipendista (22 učenika i 21 student). Od 1998. godine otkad Grad Dugo Selo dodjeljuje stipendije ovo je dosada najveći broj stipendista koje se stipendira iz gradskog proračuna“, istaknuo je pročelnik Bertak, upućujući ujedno čestitke svim novim stipendistima.

Čestitke uspješnim učenicima i njihovim roditeljima, kao i studentima uputio je i gradonačelnik Panian naglasivši kako prije svega cijeni izvrsnost i rezultate, dok prosjek i nije toliko ključan. „Ne moraju svi biti odlikaši, ali moraju pokazati volju za znanjem jer to je uspjeh u životu. Novce iz gradske blagajne, odnosno novce građana odlučili smo uložiti u stipendiranje, u daljnje ulaganje u znanje i mladost jer upravo oni mogu najviše pomoći ovoj zemlji. I dalje ćemo nastaviti sa stipendiranjem deficitarnih zanimanja s obzirom na potrebe investitora za određenom radnom snagom koja našem gradu nedostaje“, poručio je gradonačelnik dodajući kako će Grad omogućiti svim stipendistima financijska sredstava u njihovom školovanju, sve kako bi svoja znanja i izvornost u radu mogli kapitalizirati na lokalnom nivou za razvoj njihove zajednice.Skip to content