Grad nabavlja pet novih mobilnih defibrilatora

Grad Dugo Selo odlučio je pokrenuti postupak jednostavne nabave za pet mobilnih defibrilatora kako bi se podigla razina sigurnosti svih građana na području grada i sve u cilju povećanja preživljavanja u situacijama iznenadnog zastoja srca.

Pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić najavljuje kako će defibrilatori nabaviti za OŠ Josipa Zorića, OŠ Ivana Benkovića, Srednju školu Dugo Selo, za Sportski centar Dugo Selo, posebice za potrebe organizacije turnira i nogometnih utakmica NK Dugo Selo te jedan u Gradskoj upravi Grada Dugog Sela koji će se po potrebi koristiti i biti na raspolaganju tijekom gradskih i turističkih manifestacija.

„Defibrilatori su mobilni, jednostavni za uporabu, elektronski navode kako pravilno rukovati aparatom. No, Grad planira organizirati detaljan program edukacije za osobe koje će biti zadužene za pružanje pomoći defibrilatorom kako bi sigurnost bila još veća. Ovime nastojimo izgraditi nadstandard za naš građane i da na svim sportskim turnirima, događanjima, manifestacijama koje organiziraju škole, sportski klubovi da će imati ovu tehniku kako bi osigurali maksimalnu zaštitu naših građana, posebice naših mladih“, poručio je pročelnik Savić.

Podsjećamo, na području grada Dugog Sela od ranije su, u sklopu Nacionalnog programa javno dostupne rane defibrilacije „Pokreni srce – spasi život“, postavljeni AVD uređaji (automatski vanjski defibrilatori), svega nekoliko – i to na dugoselskom željezničkom kolodvoru i kod Gradske knjižnice te od prošle godine i u Gradskoj sportskoj dvorani, a nabavom pet novih mreža AVD-a na gradskom području bit će proširena.Skip to content