Grad potpisao ugovor s novim dječjim vrtićem „Vrapčić“

Gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić, u nazočnosti dogradonačelnika Pave Jakovljević i pročelnika za društvene djelatnosti Veljka Bertaka danas je u potpisao ugovor s predstavnicom, osnivačicom privatnog dječjeg vrtića „Vrapčić“ Ivom Hrković o sufinanciranju roditelja s područja Grada čija djeca borave u spomenutoj predškolskoj ustanovi tijekom tekuće pedagoške godine. Radi se o 60-tak djece smještenih u 4 odgojne skupine. Ekonomska cijena pod djetetu iznosi 1.800 kuna  mjesečno, dok će Grad pod djetetu izdvajati tisuću kuna mjesečno subvencije.

Gradonačelnik Velić izrazio je veliko zadovoljstvo što je otvaranjem novog privatnog vrtića na području grada problem neupisane djece u predškolske ustanove ovime riješen. „Grad Dugo Selo prema statističkim podacima i prirodnom priraštaju stanovništva među vodećima je u Hrvatskoj, tako da su naše potrebe za zbrinjavanje predškolske djece velike. Iako je tek manji dio djece ostao neupisan, možemo reći kako se otvaranjem trećeg privatnog dječjeg vrtića, naše potrebe za smještajem djece u predškolske ustanove zadovoljene“, poručio je tom prilikom gradonačelnik, dodajući također kako je Grad Dugo Selo drugi grad u Hrvatskoj po izdvajanju proračunskih sredstava za predškolski odgoj, koje godišnje iznosi do 15 milijuna kuna.

Osnivačica Dječjeg vrtića „Vrapčić Iva Hrković također je izrazila pozitivne komentare o suradnji s Gradom Dugim Selom, nadajući se i u daljnjoj budućnosti. Zgrada u kojoj se nalazi novi vrtić, nekadašnja je zgrada INA-e Pogon Dugo Selu u neposrednoj blizini Perivoja grofa Drašković. Cjelokupna investicija preuređenja i prilagodbe potrebama vrtića te sukladno odredbama Državnog pedagoškog standarda iznosi 4,5 milijuna kuna, istaknula je Hrković. Ukupni kapaciteti smještaja iznose do 80-tak djece, ovisno o dobnoj strukturi upisane djece. Zgrada ima 450 m2 plus 2.000 m2 vanjskog dvorišnog prostora, na kojem je moguća izgradnja i proširenje postojećeg objekta. Vrtić zapošljava trenutno 8 odgajatelja te 4 pomoćna radnika, među kojima je većina Dugoselaca/ki. Velika prednost vrtića je i vlastita kuhinja, smještena u podrumu zgrade, što podiže kvalitetu usluge ove predškolske ustanove, navodi vlasnica Hrković.Skip to content