Grad sufinancira smještaj djece u privatnim vrtićima – potpisani ugovori za 2019. godinu

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian danas je potpisao novi ugovor Grada s predstavnicama privatnih dječjih vrtića „Didi“, „Buba Biba“ i „Vrapčić“ o sufinanciranju roditelja s područja Grada čija djeca borave u tim predškolskim ustanovama tijekom 2019. godine. Potpora iznosi 1.000 kuna mjesečno za svako dijete. To je sufinanciranje za primarni desetsatni program njege, odgoja i obrazovanja. Sufinanciranje se provodi putem vrtića drugih osnivača koji samostalno  utvrđuju kriterije i visinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa, čime pokrivaju razliku  do  svoje ekonomske cijene.

U tri privatna vrtića  „Didi“, Buba Biba“ i „Vrapčić“ smješteno je 220 djece, a za tu namjenu sredstva u gradskom proračunu iznose 2.650,000 kuna.

„Grad i privatni vrtići danas su potpisali ugovore o sufinanciranju u kojima su sredstva od 2,6 milijuna kao pripomoć roditeljima u obavljanju osnovnih dužnosti, a to je briga prema djeci predškolskog odgoja. Imat će, kao i do sada, uvjete kao u gradskom vrtiću na zadovoljstvo Grada i građana i na tome im zahvaljujem. Vrlo su dobri odnosi između Grada i ustanova. Ove godine jedan od vrtića će nadograditi svoje kapacitete tako da ćemo na jesen imati dovoljno mjesto za upis sve djece. Dogovarali smo i nove modalitete upisa“, izjavio je gradonačelnik Panian.

Povećanje kapaciteta planira DV „Vrapčić“. „U dogovoru s Gradom planira se povećanje kapaciteta za 5 odgojno-obrazovnih skupina. Trenutno smo u fazi izvođenja projektne dokumentacije i dobivanja građevne dozvole. Čim sve potrebne dozvole budu izdane, odmah krećemo s gradnjom i nadamo se da će objekt biti dovršen što prije kako bismo mogli upisati i smjestiti djecu“, kazala je ravnateljica „Vrapčića“ Iva Hrković.

Zajedno s gradskim DV Dugo Selo, u kojem je 420 djece, ukupno je 640 djece smješteno u vrtićima na području grada. Ukupna planirana sredstva za program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju iznose 15,3 milijuna kuna.Skip to content