Search
Close this search box.

Građani donose pomoć u dugoselski Crveni križ za stradale u potresu

Zbog velikog broja upita u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom sve donatore upućujemo kako humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično mogu dostaviti u prostorije Crvenog križa Dugo Selo, a ponude za opremom, mehanizacijom i dr. mogu dostaviti na mail adresu potres.petrinja@mup.hr .

Građani Dugog Sela i naših susjednih općina Rugvice i Brckovljana danas pokazuju veliko srce i podršku stradalim u današnjem potresu u Glini, Petrinji i Sisku.
U Crveni križ Dugo Selo već od 13 sati javljaju se građani nudeći svoju pomoć, doznajemo do ravnateljice Gordane Kocaj i tajnice Darinke Remenar Budin. Od samog volontiranja, pomoći na terenu, građani nude i svoja znanja i vještine u građevinskim poslovima, daju na raspolaganje svoja vozila, strojeve, opremu, a pred sjedištem Crvenog križa u Ulici II. gardijske brigade “Gromovi” 3 u Dugom Selu za pomoć je spreman i šleper s vozačem.
U međuvremenu, kako navodi ravnateljica Kocaj, dugoselski interventni tim na čelu s Kristijanom Katinićem u dva automobila već u ranim popodnevnim satima uputili se do Pokupskog i Siska sa svom potrebnom opremom i šatorima. S obzirom da se u Dugom Selu nalazi županijsko skladište interventnog tima dugoselski interventni tim momentalno je bio upućen na teren gdje će prema potrebi biti i na ispomoći. „Inače ekipe još uvijek traže osobe po ruševinama, evakuiraju stanovništvo s obzirom na prijetnje od daljnjih potresa i Crveni križ nastoji svim unesrećenim ljudima večeras organizirati smještaj. Mnogi će biti smješteni po vojarnama“; dodaje Kocaj.
Sukladno naredbama i uputama viših instanci, županijskog i državnog Hrvatskog crvenog križa, ljudima će biti upućivana i sva ostala pomoć, no trenutno ta saznanja još nemamo, navodi Kocaj. Zasada, u ovom trenutku, Crveni križ Dugo Selo prima gotovu hranu, deke i higijenske potrepštine, a svi zainteresirani građani mogu iste dostaviti do njihovog sjedišta danas do 22,00 sata, ili sutra od 8,00 sati. Ujedno poziva građane da svoje donacije koje su planirali u hrani i opremi mogu novčano donirati na na sljedeći račun Hrvatskog Crvenog križa:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X
Odnosno, detaljnije upute možete pronaći na sljedećem linku.
Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content