Gradonačelnik Panian obišao gradilišta na području Grada: Radno ljeto u Dugom Selu

Gradonačelnik Nenad Panian sa zamjenicima Jasminkom Kokot Bambić i Nikolom Tomincem te voditeljem Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davorom Miljanovićem, obišao je danas gradilišta na području Grada. Prvi je bio Dječji vrtić Dugo Selo gdje se gradi nova kuhinja; zatim su posjetili NK Dugo Selo gdje je pri samom kraju uređenje sanitarnih čvorova; gradi se nogostup u Ulici Grada Vukovara; manja komunalna akcija odvija se u Vrtnom putu. I dok potonja tri projekta napreduju dobro, nezadovoljstvo je izraženo prilikom posjete gradskom vrtiću.

Kašnjenje radova na kuhinji u DV Dugo Selo

Prema dinamici koju je dostavio izvođač radova, kao i izvidom na terenu, vidljivo je kašnjenje i upitan je završetak radova predviđen za 1. rujna. Radi se kompletna rekonstrukcija i dogradnja kuhinje s krovištem i novim pokrovom. Izvođač je Građevinarstvo Stipić d.o.o., a cijena projekta iznosi 1,8 mil. kuna. „Izvedena je otprilike jedna trećina radova. Svaki tjedan su koordinacije, upućuju se svi mogući dopisi izvođaču s naše strane i sa strane nadzora tvrtke Ekoplan“, pojašnjava Miljanović. Unatoč upozorenjima radovi kasne, a kako bi djeca imala osigurane obroke najavljen je sastanak s ravnateljicom vrtića i ravnateljima obje osnovne škole. Trenutno se obroci dostavljaju iz OŠ Josipa Zorića, a kako dolazi početak nove školske godine potrebno je naći alternativno rješenje i probati u dogovoru sa školama osigurati hranu dok radovi na gospodarskom dijelu objekta vrtića ne budu gotovi, naveo je gradonačelnik Panian.

Prema planu nogostup s biciklističkom stazom, svlačionice, most u Vrtnom putu…

Pred samim su krajem radovi na izvođenju sanitarnih čvorova svlačionica i tuševa te sanitarnih uređaja u NK Dugo Selo. Ugrađeno je 16 novih tuševa, 2 wc školjke i 2 vodokotlića, 2 umivaonika te novu keramiku i sustav odvodnje. Potpuno obnavljanje svlačionica predvodi Izovod d.o.o. iz Rugvice, vrijednost projekta iznosi 102.000 kuna, a nove svlačionice bit će gotove sutra. Napreduje i gradnja nogostupa s biciklističkom stazom dužine 500 metara u Ulici grada Vukovara – između trgovine Lidl i Ulice Josipa Predavca. Širina nogostupa iznosit će 4 metra na manjoj dionici te 2,5 metara na većinskoj. Izvođač radova je Graditelj svratišta d.o.o. iz Zagreba, a stručni nadzor provodi ovlašteni inženjer Zvonko Novosel. Ukupna cijena projekta iznosi 606.000 kuna. U srijedu, 2. kolovoza, nogostup će se asfaltirati dok će dan kasnije u četvrtak prometnica vjerojatno biti zatvorena za sav promet zbog proširenja ceste, kazao je voditelj odsjeka za stambeno gospodarstvo Miljanović. Kako bi se povezao Vrtni put sa Štefanovićevom ulicom te tako omogućilo pješacima prolaz prema Kolodvoru, premošćen je kanal. Izvođač je Vodoprivreda Dugo Selo, Grad je kupio kamen i cijevi, a gore će se staviti frezani asfalt, pojasnio je Miljanović o ovoj komunalnoj akciji. Također, sljedeći tjedan kreću asfaltiranja Krapinske, Navrtekove i Klasanove ulice u D.Dvorišću i odvojku Kalničke. Radove izvode Županijske ceste, ukupna vrijednost je 300.000 kuna. Što se tiče HEP-ove donacije od 340.000 za energetsku obnovu područnog odjela vrtića u Lukarišću, u drugom krugu natječaja izabran je izvođač čakovečka tvrtka Markotrade, a početak radova očekuje se kroz 15-ak dana.

Gradonačelnik najavio nove projekte

Rezime odrađenog u proteklom ljetnom mjesecu dao je gradonačelnik Panian. „Bio je ovo radišan srpanj, održano je puno sastanka i kolegija. Uspjeli smo izglasati i provesti u djelo nabavu udžbenika za osnovnoškolce na način da sredstva isplatimo roditeljima. Napravljeno je nekoliko EU projekata, među njima 54+, za reciklažno dvorište, u izradi je projekt za potporu za zapošljavanje žena iznad 50 godina, natječaj je raspisalo Ministarstvo rada. Još je desetak EU projekata na stolu iz različitih segmenata “, naveo je Panian. Primjerice, iz kulture, jedan od fokusa bit će urbana umjetnost- grafiteri će ukrasiti nekoliko objekata na području Grada, uzor su susjedni gradovi gdje zidna umjetnička djela zadivljuju javnost. Od prometnih rješenja, izdvojio je „smirivanje“ situacije u Šaškovečkoj i Zagrebačkoj po kojima u ovim ljetnim mjesecima divljaju vozači motornih vozila. U tijeku je nabava klupa za osječku i Starčevićevu, krajem kolovoza kreću radovi u Prozorskoj ulici, a krenula je i parcelacija nogostupa u Ostrni, dugog 2,5 kilometara koji će se graditi u tri faze, izdvojio je radove iz komunalne domene. Također, gotov je Dom hrvatskih branitelja na Arkusovom trgu koji će svečano biti otvoren u subotu 5. kolovoza prilikom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

 Skip to content