Gradsko natjecanje mladih iz prve pomoći Crvenog križa Dugo Selo: Prvo mjesto osvojili IRATZE

Ekipa IRATZE škole domaćina – OŠ Ivan Benković, osvojila je prvo mjesto na 21. gradskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se u organizaciji Crvenog križa Dugo Selo održalo protekle subote 11. ožujka. Sa osvojenih 107,34 boda bili su jači od drugoplasirane ekipe SAFARI, također iz OŠ Ivan Benković, koja je osvojila 105,3 boda, a obje vodeće ekipe vodila je mentorica Ana Srdinić. Treće mjesto osvojila je ekipa BOLNIČARI iz OŠ Stjepan Radić mentorice Ivane Skočić koja je osvojila 99,76 bodova. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je šest ekipa iz četiri osnovne škole s područja grada Dugog Sela, te općina Brckovljani i Rugvica koje su pokazale svo svoje znanje, teorijsko i praktično, iz nekoliko područja. Ovogodišnje zadane teme pokrile su su sve o pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu, pravima čovjeka i pravima djece te o znanjima i vještinama u pružanju prve pomoći.
Njihove uspjehe, bez obzira na poredak, pozdravila je ravnateljica dugoselskog Crvenog križa Gordana Kocaj uz potpredsjednike Skupštine Crvenog križa Sunčicu Navrtek i Darka Batištu, pohvalivši kvalitetu njihovih pokazanih znanja i umješnosti, koje će prvoplasirana ekipa predstaviti na Međužupanijskom natjecanju mladih Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije koje će se održati 8. travnja u Ivanić Gradu. S obzirom na odlične rezultate koje su na međužupanijskim natjecanjima postizale ekipe Crvenog križa Dugo Selo, osvajavši u nekoliko navrata prvo mjesto, nadaju se kako će ovogodišnja ekipa također stremiti prema istome, a onda i na državnom natjecanju koje je planirano 13. svibnja u Sisku.
Po završetku natjecanja prvoplasiranim ekipama predstavnici Crvenog križa uz čestitke, uručili su prigodne pehare i medalje.Skip to content