Hrvatska reprezentacija pobjednik je 11. međunarodnog božićno – novogodišnjeg rukometnog turnira

Prošloga vikenda, odnosno 19. i 20. prosinca u našem je gradu sve bilo u znaku rukometa. Reprezentacije Hrvatske i Crne Gore, ekipe iz Skopja i Sinja boravile su u Dugom Selu i to sve zbog 11. međunarodnog Božićno- novogodišnjeg rukometnog turnira u kategoriji juniorki (1994-1996 godište). Turnir je tradicionalno organizirao ŽRK Dugo Selo 55′, a natjecale su se reprezentacije Hrvatske i Crne Gore, zatim poznata imena u ženskom klupskom rukometu, ekipe ŽRK Sinj i RK Vardar Skopje (Makedonija). Pobjednik turnira je reprezentacija Hrvatske s osvojenih 8 bodova, ekipa Vardara je treća, dok se domaćin ŽRK Dugo Selo 55′ našlo na 3. mjestu.

– Ovo prvo mjesto je nagrada curama za uloženi trud i rad na ovim mini pripremama. Ovaj rezultat je dobar temelj za ono što nas očekuje, a to su kvalifikacije za europsko prvenstvo – izjavio je Branko Šebek, izbornik hrvatske reprezentacije i dodao kako je glavni razlog za njihovu pobjedu individualna kvaliteta igračica jer su to ipak selekcionirane igračice iz svih hrvatskih klubova. Četvrto mjesto pripalo je ekipi iz Sinja, a Crna Gora zauzela je zadnje mjesto. Osim samog rukometa, posjetitelji su mogli uživati u plesnim točkama plesnog kluba Lana, a za dobru atmosferu pobrinuo se Djed Božićnjak. Svi sudionici dobili su zahvalnice i prigodne poklone, a odabrana je i najbolja sedmorka. Tako je najboljom vratarkom proglašena Iva Šebalo iz ŽRK Dugo Selo 55′, najbolje lijevo krilo je Itana Grbić iz RK Vardar Skopje, najbolja na poziciji lijeva vanjska je Andrea Pavković iz ŽRK Dugo Selo 55′, Bernarda Čalušić iz reprezentacije Hrvatske je najbolja srednja vanjska igračica, Josipa Mamić iz ŽRK Dugo Selo 55′ najbolja je desna vanjska, a najbolje desno krilo je Josipa Bebek, dok je Ivana Gakidova iz RK Vardar Skopje najbolja kružna napadačica. Nagrade su uručili Željko Ivaniček, predsjednik gradskog vijeća Dugog Sela; Branko Deronja, predsjednik zajednice sportskih udruga Dugog Sela i Jadranka Robić, predsjednica ŽRK Dugo Selo. Trostruka dobitnica je Josipa Mamić, koja je proglašena najboljim strijelcem i najboljom igračicom turnira, a najbolja golmanica je Magdalena Ečimović iz reprezentacije Hrvatske. Organizatori su zadovoljni turnirom, a i svojim plasmanom.

– Atmosfera na turniru je bila odlična, uspjeli smo i dvoranu napuniti, tako da smo zadovoljni. Kroz ova dva dana dvoranu je posjetilo 700-ak gledatelja, što je odlično – izjavila je Tanja Plašić, organizatorica turnira. Cilj za iduće godine im je dovesti i neke skandinavske zemlje na turnir.

Ivana VodanovićSkip to content