HUMANITARNA AKCIJA ZA DJECU SA POPLAVLJENIH PODRUČJA: „VRŠNJACI – VRŠNJACIMA“

Draga djeco, vrtičarci i školarci!

Zamislite kako bi bilo da u nekoliko minuta izgubite SVE. BAŠ SVE. Svoje omiljene igračke i sve sitnice koje su vam krasile sobu i zbog čega je vaša kuća bila VAŠ NAJDRAŽI DOM.

Ako to možete zamisliti, onda znate kako je svakom djetetu kojemu je poplava uništila dom.

Crveni križ Dugo Selo zajedno sa vrtićima i školama provodi akciju koju smo nazvali „Vršnjaci- vršnjacima“. To je akcija u kojoj će djeca prikupljati stvari za svoje nepoznate prijatelje – djecu koja su u poplavama izgubila sve svoje drage stvari.

Kako vaši roditelji i svi odrasli već tjednima prikupljaju hranu, higijenu, odjeću i obuću za sve ljude sa nastradalih područja, tako sada pozivamo i vas djecu, da organizirano prikupite određene stvari za male Slavonce.

Molimo vas da sada, kad je školska godina završila, prikupite iduće stvari:

– školske TORBE ili vrtićke RUKSAKE – one koji su još uvijek dobro očuvani i lijepi, ali ste sa

roditeljima već dogovorili da će vam kupiti nove za iduću godinu.

– torbe za opremu za tjelesni odgoj, – PERNICE – očuvane

školski pribor – novi ili gotovo nekorišteni – bojice, flomastere, olovke, gumice, omote za knjige,

sve za likovni i sl.

– neku lijepu knjigu ili slikovnicu.

Uz ovo, najvažnije što u ovoj akciji prikupljamo su:

  • IGRAČKE

  • RAZNE SITNICE I STVARI ZA DJEČJE SOBE

Molimo svakoga od vas da odvoji igračke koje su lijepe i očuvane, ali ste aspremni odreći ih se i pokloniti nekome tko je sve svoje igračke izgubio u ovoj poplavi.

Isto tako, svi volimo imati lijepu sobu sa slatkim ili „cool“ sitnicama i ukrasima – noćne lampe,

vješalice, okvire za slike, razne druge korisne ili ukrasne predmete i detalje. Ako ste nešto od toga spremni pokloniti, dodajte i to u paket.

Ono što možete pokloniti molimo vas da ili stavite u torbu koju poklanjate ili da zapakirate jedan paket na koji morate napisati za koga je. Npr : „djevojčica oko 8 godina.“

Uz svaki paket bilo bi lijepo da dodate PISMO u kojem možete nešto lijepo i od srca napisati, a možete i napisati svoje podatke i pozvati to dijete da vam se javi, da tako započnete jedno novo prijateljstvo. Molimo da sve što poklanjate bude oprano, očišćeno i uredno.

SLOŽITE PAKET KOJI BI I VAS OBRADOVAO DA GA DOBIJETE.

Svoj poklon donesite u školu,vrtić ili Crveni križ, a mi ćemo sve pakete i torbe s poklonima sakupiti i poslati u poplavljene krajeve, u dogovoru sa tamošnjim školama i vrtićima.

HVALA VAM NA VAŠEM POKLONU.

CRVENI KRIŽ DUGO SELOSkip to content