Humanitarne aktivnosti Crvenog križa u prosincu

Mjesec prosinac je za Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo mjesec orijentiran na potrebe socijalno ugroženih sugrađana. Prvenstveno je posvećen prikupljanju i nabavi hrane i higijene, slaganju paketa i njihovoj distribuciji do krajnjih korisnika. Hrana i higijena prikuplja se u periodu  Tjedna solidarnosti (8. do 15. prosinca) u SuperKonzumima na našem području, u, za to pripremljene i označene, košare. Crveni križ dodatno poziva sve građane da svojim prilozima pomognu u osiguravanju hrane za ugrožene sugrađane. Veći dio ipak nabavlja se iz sredstava prikupljenih kroz godinu i jesensku akciju „Solidarnost na djelu“, te dijelom iz vlastitih sredstava odvojenih za ovu djelatnost.

Osim ovoga Crvenom križu se redovno javljaju donatori koji su i ove godine osigurali određena sredstva ili proizvode. Tako će i ove godine JANAF osigurati pomoć u hrani, higijeni i ostalim potrepštinama za pet najugroženijih obitelji s našeg područja, dok Dječji vrtić Dugo Selo uz pomoć roditelja prikuplja pakete igračaka i slatkiša.

Stoga Crveni križ Dugo Selo u planu ima osigurati pakete hrane i higijene za ukupno 422 osobe, kroz 145 paketa hrane i higijene, uz što će se dijeliti i ukupno 6000 kg jabuka, te još 70-tak paketića slatkiša i igračaka za djecu. Za 16 beba sa našeg područja pripremit će se paketi sa pelenama i higijenskim potrepštinama temeljem projekta „Za bolji početak“, koji sufinancira Zagrebačka županija. Svi ovi paketi bit će podijeljeni tijekom idućeg tjedna. Neki korisnici sami će preuzeti svoje pakete, dok će se starim i nemoćnima donacija dovoziti u suradnji sa DVD-om Dugo Selo. Naime, zahvaljujući dobroj suradnji Crvenog križa i vatrogasaca sa cijelog našeg područja, za potrebe prijevoza donacija u domove korisnika koristi se i vozilo DVD-a Dugo Selo, na čemu se Crveni križ još jednom zahvaljuje.

Svim svojim korisnicima, darivateljima krvi i njihovim obiteljima, aktivistima i volonterima, te svim suradnicima Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo želi sretan Božić i Novu 2016. godinu.

GKSkip to content